Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK a prasklé čelní sklo

Od: fidonet* odpovědí: 25 změna:

Zdravím. Dnes jsem zjistil, že mám u pravého stěrače skoro uprostřed šíře auta dole cca do výšky cca 5 cm prasklinku v delce cca 15 cm.

V srpnu jdu na STK. Jak je to s čelním sklem. Musí být uplně 100% ( což předpokládám ) nebo se tento malý kousek toleruje? Já jsem si ho ani nevšiml, není téměř vidět, je uplně u dolní přední desky. Nezavazí ničemu.

děkuji za zkušenosti

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ridick
hodnocení

2x

Citováno ze stránek Ibesip:

Závady v zasklení vozidla

prasklé nebo poškozené čelní sklo ve stírané ploše o velikosti větší než 20 mm,

zatemnění čelního skla na propustnost zjevně nižší než 75 % nebo zatemnění předního bočního skla na propustnost zjevně nižší než 70 %.

rv*
hodnocení

2x

Pokud jste lenoch, jako já, může pro vás být zajímavé, když přijedou k vám a sklo vymění na místě. Tak jsem to dělal loni, firem je spousta, v mém dojížďkovém okruhy bylo toto, přijeli dva maníci, jeden spíš na zaučení, já seděl s pivkem a koukal, jak se to dělá. Přikládám, co to stálo:

Faktura od Martin Balín www.NEJLEVNEJSI-Autoskla.cz
Vážení,
v příloze Vám zasíláme fakturu číslo xxxxxx za 2725AGSV1B CITROEN XSARA na částku 3 829,00 Kč. Faktura je splatná dne 30. 9. 2016.
- NEHRAĎTE JIŽ PLACENO...

fidonet*
24.04.17 12:31
Dekuji

nomad*
hodnocení

0x

Prasklinu 15 cm bych rozhodně nepovažoval za malý kousek. Pokud je skutečně u spodního okraje, lze ji zalepit. Zalepit se smí všechno, co není ve výhledu řidiče. Kterýkoli autookenář Vám to udělá do druhého dne a nemusíte pak řešit, zda projde technickou kontrolou.

Pokud prasklinu nenecháte zalepit, může se Vám do ní dostat voda a za chvíli bude na výměnu celé sklo.

xenofob
hodnocení

0x

při silniční kontrole přijdeš o malý techničák

hodnocení

0x

Tak přece není problém si do srpna nechat přehodit čelní sklo, ne? Já jsem chytil šutrem v pondělí a dnes si jedu pro hotové auto. Rozhodně bych na vašem místě nejezdil s prasklým sklem, před cca 10 lety mi sebrali OTP kvůli podstatně menší prasklince. Takže sklo měním hned po ráně - to současné vydrželo 5 měsíců, jinak to většinou vychází tak jednou ročně.

fidonet*
hodnocení

Tak to strčím do servisu na výměnu. doufejme, že to nebude drahé. Pokud předpokládám, že sklo je lepené ze dvou skel :), tak prasklina je pouze z venkovní části. Už před půlrokem mě trefil kamínek a v tom místě byl vryp, přesněji jen "vykousnutá" tečka. Bohužel jsem nyní zjistil, že se od ní line "u země" ( u kapoty) těch 15 cm.

Někdo píše ztrata techničáku, někdo v servise nechat podlepit. Jak je to tedy přesně?

Samozřejmě, že pokud se to bude zvětšovat nebudu váhat to hned přesklít.

Technické kontroly na cestě se neobávám :) Naposleedy mě zastavili s LADOU 1600 před 20 lety. Od té doby jen jednou v noci na motorové cestě ( dnes dálnici) při kontrolách dáln.známek. Je to hezky schované pod stěračwm, ale štve mě to.

Nemáte tušení kolik stojí nové sklo na Hyundai i30? a kolik práce? odhadem? děkuji

doplněno 23.04.17 18:09:

teď čtu znovu vaše odpovědi : pokud je prasklina ve stírané části ve velikosti 20 mm

Já mám prasklinu mimo stíranou část.

p.s. vy někdo měníte sklo každý rok? wow . Kolik Vás to stojí? Já neměl prasklinu nikdy, tedy za 25 let.

Kdysi se říkalo, že vyměněné sklo už nikdy nesedí, teče a praskne dříve. Platí to i dnes?

nomad*

Zkusil bych to nejdřív nechat zalepit - nechci dělat reklamu, existují specializované firmy na opravu autoskel, google Vám jistě napoví. Zalepení stoji řádově stokoruny, nové sklo tisícikoruny.

Cenu na Hyundai neznám, počítal bych tak 5 - 10 kkč, pokud máte vyhřívané nebo s dešťovým čidlem tak i podstatně víc.

EDIT: Že nové sklo rychleji odejde už dávno neplatí, dneska se nedává do gumy ale na pastu, kvalita by měla být stejná jako z fabriky.

fidonet*
hodnocení

děkuji, zkusím se optat v servise. Udělá to jakýkoli servis, nebo musím u autorizovaného?

nomad*

Pokud máte na mysli lepení, zkusil bych firmu co se tím přímo zabývá. Pokud výměnu, neuškodí se poptat v autorizovaném i neautorizovaném, už kvůli srovnání či záruce.

fidonet*
hodnocení

Projel jsem si ted Google. Asi musím mít nové sklo. Prasklina dosahuje okraje, a na strankách píšou, že to již nesmí být. Taky není do 10 cm ale cca 15.

nomad*

Taky je rozdíl co nejde oficiálně a co reálně. Kupříkladu se nesmí opravovat praskliny ve výhledu řidiče, no já jsem loni v opravně autoskel nechal zalepit pavouka (uznávám že menšího - asi 5cm průměr) přímo ve výšce i šířce očí řidiče a kdo neví kde to bylo, ten to bez přístroje nenajde.

Praskliny, které jsou od kraje čelního skla, se neopravují, musí se vyměnit sklo.

Myslím, že do deseti to nedáte - ale vždyť to platí pojišťovna. ! Máte přece připojištěné skla, ne?

google.cz/...

doplněno 23.04.17 18:12:

K lepení -ano, čelní skla jsou lepená a prakliva je v té vnější části. Ale rozhodně nejde vyměnit jen část skla. Opravit se dají třeba ťukance od kamínků, ne praskliny.

fidonet*
hodnocení

pokud to není v základní nabídce české pojištovny, tak nemám. :)

No nevím, ale když porovnám, co stojí sklo (jak jsem psal měním prakticky každoročně) tak vůbec neuvažuji o tom, že bych to nepřipojistil, stejně jako srážku se zvěří. Zatím jsem ,,ulovil´´ čtyři srny a vždy to bylo docela drahý.

repkin*
hodnocení

0x
Sklo podle typu auta, nejlevnější začínají okolo 2450,- a výš + práce. V základním pojištění ČP sice skla nejsou ale většinu lidí minimálně na tohle pojišťovák ukecá. Standart je to, že si lidi x let platí pojištění a nic, pak ho zruší a je to tam.

hodnocení

0x

STK neprojdete. Měli jsme prasklinu také,cca 7 cm dlouhou a když jsme se ptali,tak nám rovnou řekli,ani sem nejezděte a sklo si nejdříve vyměňte. Máme připojištění čelního skla,tak,,jenom ,,3600,,- a zbytek pojišťovna.

fidonet*
hodnocení

Zdravím, tak jsem dnes obvolal pár výměn autoskel.

Pokud nepotřebuji mít na skle LOGO auta a stačí mi náhrada ( řádově ušetřím až 10.000) tak jsou v nabídce evropské skla a China. Evropské stojí 6000 China mě vyjde na 5000. Servismen říkal, že obě jsou dobrá, že musí splňovat evropské normy.

Ale přesto položím otazku, které byste si vybrali a proč?

Nerad bych aby na levnějším skle pak byl každý odražený kamínek hned vidět nebo dokonce prasknul sklo.

Co myslíte? Je to jedno? jsou opravdu skla srovnatelná s orginálem? Děkuji

Nevím, jestli je to China, nebo ne, ale kupuji levnější variantu. Rozdíl jsem nezpozoroval, každopádně já beru sklo jako spotřebák - jak už jsem psal, víc jak rok vydrží málokteré. Ovšem to není kvalitou skla, zejména po zimě je na silnicích plno kamínků, které s trochou ,,štěstí´´ sklo odepíšou. I když - ten poslední, to byla slušná pecka.

A k Vašemu dotazu kolik za sklo platím - nic, mám to připojištěný, u soukromýho, i u služebáku.

nomad*

Já bych si vybral to s logem a neušetřil tak (nikoli řádově) až 10000. Ale to už je taková úchylka. :-D

rv*

Předpokládejte, že evropské je vyrobené v číně a max. přebalené v evropě.

hoco

Několikrát jsem byl u toho, že čína byla křivá, ale být v pozici zákazníka, tak by mi to bylo i jedno. Teda pokud by mi křivé sklo servis nenamontoval na auto.

Mám připojištění skel k PR se SÚ na 500kč.U ČSOB-poj.která má smlouvu s firmou autoglasautosklo-měnil jsem 2x poprvé po nehodě (někde zde je foto jak jsem skončil na l.boku ve škarpě) nejvíc to odneslo sklo.Zavolal jsem na poj. a pak mne jen kontaktoval technik autoskla, na vybraný termím přijeli ,přesto že mrzlo,vyměnili před panelákemtrvalo to asi 2hodiny,doplatil jsem jen sumu nad sjednanou výši,tj 329kč.Podruhé jsem chytill kamínek-volal jsem rovnou na autosklo-přijeli, vyměnili doplatek 0 a vše s poj vyřešili sami o nic mimo tlf na ně a sjednání termínu jsem neřešil!

prasklina
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]