Nejste přihlášen/a.
Dobré ráno všem, chtěl bych se zeptat na administrativu ohledně koupi porouchaného auta - dejme tomu 1. fabie s přidřeným motorem nebo třeba ale v nouzovém režimu s jízdou na 2 válce.
Pro mě dostatečné vozítko do města, banální oprava za pár korun ale neplánuji ji opravovat ihned - jak se bude řešit v tomhle případě přepis vozidla na mě ( podle nového zákona, né podle staréhp )? Nebo jak se to řeší třeba u bouraných aut kdybych si chtěl takhle zprovoznit na zadek zbořené auto.
U funkčního auta to je pojistka/evidenčka a potom na úřad obě strany s podepsanou smlouvou a udělat přepis - Jestli bude muset majitel jít na úřad a dát značky do depozitu a já se smlouvou si auto odtáhnu, následně nějakou dobu budu opravovat a potom zase s ním pojedu na odtahovce za majitelem, podepsat novou smlouvu ( nesmí být stará ) a udělat ty náležitosti jak ota evidenčka a osobní přepis?
Omlouvám se že jsem založil to samé téma co jsem teď našel ve stejné kategorii - takže chápu dobře že půjdu na evidenčku poškozeným autem? když to napíšu blbě tak i s tady tímhle? s-media-cache-ak0.pinimg./...
Jde o ten nejvíce extrémní příklad ať vím do čeho jít - i kdyby to byla totálka tak vždy se dá opravit ( nevyplatí se to ale z hlediska té administrativ) tak jak se bude postupovat.
Nebo jiný příklad který je více reálný že jim tam dovezu napůl odstrojené auto že si ho budu chtít dostrojit sám ( bez motoru, převodovky, náprav apod. ) tak mě příjde naprosto absurdní dělat tu evidenčku.
Na evidenční kontrolu je třeba dovézt všechny části vozidla, které se ztotožnují. Takže bez motoru nelze.
Dobrá takže tomu rozumím tak že pojedu na evidenčku s valníkem kde bude odstrojené auto a s vozíkem který bude plný všech dílů a to i třeba do posledního šroubku rozdělaného motoru? Tak to je teda dobře postavené na hlavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.