Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může se použít tekutý vosk

Od: pajajuha odpovědí: 7 změna:

Zdravím,při přezouvání alu disku se prý může vnitřní strana dosedací plochy na náboj stříknout tekutým voskem,aby disk nepřireznul.Máte někdo s tímto zkušenost?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x

Stačí klidně úplně obyčejná grafitovka a ano,doporučuju. Jak dosedací plochu náboje,tak šrouby(šrouby jen v závitu a nepřemazat) Nestane se ti pak že by ti přirezl disk k náboji nebo nešel povolit kolový šroub(za předpokladu že ho utáhneš normálně,ne že budeš skákat na klíči)

pajajuha
hodnocení

Můžu šrouby stříknout lehce WDčkem,jen závit.Na utahování mám momenťák.Díky.

fik

VD je na nic,to zachvilku vyschne a nic tam stejně nebude. Na to se právě musí použít mazivo s nevysychající složkou,buď nějaká měděná nebo grafitová vazelína. U které i když vyschne mazivo,zůstane stále zajištěna funkce. Ničeho se neboj,normálně to s rozumem namázni a utáhni na moment. Dělám to tak u všech aut a nikdy v životě se nic nepovolilo

Přesně - WD prodávané u nás je v podstatě navoněná nafta. Ne že by uškodila, ale taky v tomto případě nepomůže. Optimální je použít grafitovou vazelínu, pokud není k dispozici, postačí v podstatě jakýkoliv mazací tuk. Tím máznu jak středový náboj, tak jednotlivé šrouby.

tycoon*

Dosedací plochu ano. Ale šrouby kol raději ne. Jednou jsem to udělal a pak se mi šrouby začaly na předních kolech povolovat. Záleží samozřejmě na mnoha dalších podmínkách, vím že to hodně lidí maže a nepovoluje se jim to.

rv*
hodnocení

0x

Na svém autě mažu vše, co rozeberu vždy nějakou kolomazí, kterou mám po ruce. A to i ta místa, která se mazat nemají (šrouby kol), protože to budu zase někdy rozebírat. Následně sundávat přirezlý ráfek kladivem mu taky moc neprospěje.

dusger*
hodnocení

0x

Docela pěkně výměnu kol popisuje Vaculík z Auto.cz. auto.cz/... Snad, podle mě, až příliš plýtvá tím voskem ve spreji.

A ano, již jsem viděl upadlé kolo z auta, loni na jaře, jeden šroub měl rozmačkané závity, druhý byl roztržený a zbylé šrouby chyběly. Majitel auta tvrdí, že při výměně vždy přece důkladně maže hodně utahuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]