Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej bouraného vozidla - náležitosti

Od: zmaier* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chci prodat bourané vozidlo. Mám zájemce, který by si automobil rád dal dohromady (automobil se tedy nebude fyzicky likvidovat). Jaké zákonné náležitosti musí být splněny, aby se vozidlo stalo oficiálně majtkem nového vlastníka? Předpokládám, že se musí sepsat kupní smlouva, posléze musím odhlásit svoji doposud platnou pojistku a do nějakého data musí nový vlastník na registru přepsat vozidlo na sebe a nechat si udělat evidenční TK. Je tomu tak? Nerad bych se dostal do situace, kdy by někdo jezdil s vozidlem, které nebude mít pojistku a bude stále napsané na mě. Děkuji za Vaše rady a zkušenosti.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

satak
hodnocení

2x
Platí to samé,jako pro nebourané...
Evidenčka,zelená karta a přepis na úřadě(prodávající a kupující současně...).

hodnocení

1x

zmailere,

je jedno, zdali kupec s vozidlem bude dělat. Budete postupovat dle zákona stejně, jako když se prodává vozidlo nebourané, pojízdné atd..

aby se vozidlo stalo oficiálně majtkem nového vlastníka...stačí uzavřít kupní smlouvu, to opravdu stačí, aby byl vlastníkem kupec

Vy ale musíte s ním dojít na evideci vozidel, kde přepíšete spolu vozidlo. Nedávejte z ruky doklady od vozidla, nebo můžete špatně dopadnou, jako mnoho jiných.

bambula*
hodnocení

0x

Nahoře je okénko hledaný výraz, tam si napíšete co hledáte a zda-li je vozidlo bourané, neb milovníkem vyšlechtěné tak vyjede několik odpovědí

hodnocení

0x

Já řeším podobný problém, jen s rozdílem, že auto není bourané, ale je nepojízdné.

Jak s ním zajet na evidenčku, když nejede? Na odtahovce? To se mně zdá trošku nepohodlné.

A přepis se bez toho neudělá...

Odtahovka nebo podvalník jinak to nejde když nejede!Na laně nebo tažné tyči jen pokud má platnou TK ale musí splňovat podmínky pro vlečení (funkční světla a na laně i brzdy!)

vléci se smí i bez světel, pokud není snížená viditelnost.

Nevím jak je nepojízdné, buďto na vlek, nebo odtáhnout.

fik
hodnocení

0x

Úplně stejný přepis jako když prodáváš nebourané auto. Musíš je dostat na evidenčku(na podvalu nebo odtahovkou),pak jít s novým majitelem udělat přepis,nový majitel si musí sjednat pojistku,případně zaplatit ekodaň a auto na něj jednoduše přeíšeš

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]