Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna držáku stabilizátoru u FIATA PUNTO II

Od: karlosdos* odpovědí: 6 změna:

Mohu si sám vyměnit držák stabilizátoru? Na rampu mám přístup. Jeto náročné,nebo to zvládnu? Mám ho na levé straně úplně pryč,je tam jenom kus rezatého zbytku,guma je pryč,tak to při jízdě mlátí.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Záleží jak budou zažraný šrouby ;) Pomůže několik dní předem opakovaně prostříknout např. WD

Jestli nemáš grif tak je lepší rovnou do servisu - prožvejkneš hlavu šroubu a musíš navařit matku aby sot měl za co povolit. Příp. pokud ukroutíš šroub tak se odvrtává...

Asi to zkus, buď půjde nebo ne...

Utáhnout v provozní poloze tj. auto stojí na kolech.

Jestli ti to takhle hnije, tak to prodej dokud jezdí a vem jiný auto... Máš smůlu na kus, normálně se takhle nesypou... Mám 1,9 JTD z roku 2003, po koupi jsem vyměnil náplně a rozvody a od té doby jen spotřebák, závada žádná, najeto s tím mám asi 50kkm, zatim nerezne vůbec (dovoz od Holandska). Fabka je předražená, slušná je za 50k. Slušný Punto seženeš za 30 a určitě je pohodlnější (jak jsem psal vyšší posez, lepší výhled, kufr, a i ten motor), Ve stavu jako tvoje ho seženeš za desítku, občas i za odvoz...

karlosdos*
hodnocení

Ty šrouby postříkám MD sprayem,a pokud to nepůjde uvolnit,nebudu to pokušet.Jenom nevím,jestli ten držák půjdenavléct na ten konec té tyčky,jestli se nemusí celá ta stabilizační tyč uvolnit? Mám rampu u garáží tak to mohu dělat,ale nevím,nejsem moc zručnýa už taky starší člověk 65 let.Na druhou stranu,nemám taky na vyhazování z důchodu.

Ten můj Fiat chci dojet a potom už asi do šrotu,protože v bazarech mi řekli,že protiúčtem mi dají 5000.

asd1

Ta guma vypadá dělená = jen nasadit a utáhnout. Mmch. ten držák mám úplně čistej bez koroze, i šrouby pořád jen matný pozink... Povolit by to mělo jít v pohodě - prostříknout, povolovat nejlíp vratidlem příp. si trubkou prodloužit páku. Přesně nasadit klíč a povolovat tahem. Auto zajistit aby ti po rampě neujelo.

autodily-cardo.cz/...

Jestli ti v bazarech dávali 5k, tak je to prodejný za 15 Obecně pokud chceš prodt rychle tak dostaneš prd, pokud máš čas hledat kupce tak to vyjde líp...

karlosdos*
hodnocení

Právě že to není dělené,ty dva kusy s tou gumou jsou ropertlované díry,tak se to musí nějak navléknout a potom přišroubovat

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Karlosi,dá se to udělat,budeš jen muset spustit nápravu a zvednout kastli co nejvýš.

karlosdos*
hodnocení

Já to raděj svěřím automechanikovi,mám známého co dělá za 350Kč na hodinu.Stejně to bude muset jít na geometrii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]