Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ložisko a poloosa 3koda Fabia

Od: laserjet* odpovědí: 8 změna:

Zdravý všechny,

Prosím o radu.Chtěl jsem na svém vozu Škoda Fabia 1,2 6Y r.v.2004

vymontovat těhlici s ložiske a nechat v servisu přelisovat nové, při demontáži když jsem chtěl vytáhnout těhlici z poloosy povyjela pouze asi o 2 cm a pak se zasekla a nejde s ní na tom tisícihranu hnout ani zpátky. Zkoušel jsem dvouramený stahovák chytit za nábu ložiska a vytlačit hřídel poloosy ale ani se to nehne.Máte někdo nápad co vyzkoušet dál?

Díky za vaše nápady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

0x

bez ohledu na model nebo rok je to stejné...

stahovák ložiska jde udělat ze závitových tyčí a plechu...

např takto: img22.rajce.idnes.cz/...

laserjet*
hodnocení

Suprt stahovák i video ,já ale nenohu dostat ven poloosu z ložiska, ještě před vylisováním ložiska.

Jinak moc díky .

krtek6*

to není v tomto videu?..já myslel, že jsem poslal to správné..pak je ještě jedno...a tam do toho normálně mlátí kladivem nebo páčí pomocí dřevěné desky..

tohle je ono... asi od 7:30

hodnocení

0x
Natoč matku na závit a přez měd,mosaz nebo hliník tomu zasad pár pěkných ran
Pokud to nepude budeš to muset sundat i s homokloubem a odnýst někam kde ti to pod lisem vyndaj
Už se mi stalo že to nešlo ven ani pod 50T lisem scháněli sme novou těhlici a homokloub
Takhle to dopadá když to soudruzi ve fabrice montujou na sucho
laserjet*
hodnocení

Díky za radu,budu muset sundat ten homokloub,závit mi zalezl dovnitř ale dál to nejde,matici už tam nedostanu.Zkoušel jsem to vytlačit přes stahovák ale ani se to nehne.

prazskejpepik*

ta těhlice se někde šprajcuje, musí to jít vytáhnout normálně tisícihranu, pokud je to volné. tak nějak opatrně, protože to poleze ven i z převodovky

zkus to vystříkat nákým povolovačem a přez kulatinu či šroub to pobouchej nebo ten stahovák napružit rána kladivem a tak dokola -ten stahovák by měl bejt kvalitní

pokud to zalezlo musí to jít

neni možný že tě nepustí poloosa?

máš to dole odpojený z čepu?

fik
hodnocení

0x

Blbá otázka? Máš to vyndaný ze spodního čepu?. Protože pokud se pohnula,nemůže být tak zarezlá že by nešla normálně vyndat. Pokud máš těhlici vypojenou ze spodního čepu,normálně tam nalej nějaký povolovač,stačí brzdovka nebo VD. Pak nějakou hliníkovou tyčku a zkus do toho klepnout-často je i slabý úder účinější než tlak. Taky zkontroluj jestli ti ta poloosa leze ven rovnoměrně,je možné že pokud už je někde ke konci,mohla začít lézt trošku na šikmo a tím se zasekla.

Taky dávej pozor aby jsi v zápalu boje nevytáhl poloosu z diferenciálu,ono se nic nestane,jen ti vyteče tak litr převodovýho oleje všude možně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma poloosa
Otázky na téma poloosa fabia

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]