Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto na LPG

Od: kytka25® odpovědí: 15 změna:

Milí rádcové, jaký máte prosím názor na auto na plyn. Jedná se o Ford C Max obsah 1,9, r.v.2009, dovoz Itálie. Moc děkuji za názory :)

doplněno 21.04.17 12:19:

obsah je 1,999

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

já jezdím se zafirou na LPG a tak jsem si zvyknul že jiné auto než na LPG bych už nechtěl spotřeba kolem 1,2 kč / km, hlavně zkontrolovat jak dlouho ještě vydrží bomba, platnost bomby 10 let dá se vyměnit investice cca 5000 a ještě koncovka na čerpání lpg myslím že v itálíí je jiná, ale tuším dá se pořídit redukce, hlavně proklepněte auto plyn není takový problém přeji dobrou ruku při nákupu

doplněno 21.04.17 11:53:

je to toto auto? sauto.cz/...

21.04.17 11:56
hodnocení

ano :)

vanad1*
hodnocení

0x

Asi po 150000 ujetých km doporučují specializované opravny demontáž hlavy a repasi ventilů. V hodně případech dochází k podpálení ventilů a následná cena opravy spolkne veškeré úspory na ceně paliva. Je ještě jeden nezmíněný problém a to je katalyzátor. Některá auta nemají katalyzátor pro LPG a pak výměna za originál stojí další hromadu peněz. LPG není jen jezdit a šetřit, protože každá věc má vždy 2 strany.

hodnocení

0x
Ford C-Max se s motorem 1,9 nevyráběl.
Může tam být spolehlivý dvoulitr. Ovšem vůz z Itálie a na plyn. Nevím nevím. Bude mít moc najeto.
hodnocení

Odkaz sem dát asi nemůžu, tak dole kopíruji z inzerce. Otázka, co je pravda, žejo?

Ford C-MAX Titanium + LPG

vyrobeno2009 stav velmi dobrý tachometr122 536 km objem1 999 ccm

Mám C-max s tímto motorem s LPG. Naprosto v pohodě. Tedy plyn montován v Čechách, ale jezdí to levněji než nafta.
Mohu jen doporučit.
zevoxedu

Problém bývá tovární zástavba, kde firmy specializující se na servis a přestavbu na LPG se nespojí s řídící jednotkou a musí se často servisovat pouze u výrobce vozidla. Tam zase bývá problém, že nemají zklušenosti a i ceny jsou vyšší.

Dále bych u auta nechtěl panoramatickou střechu. Stačí "kamínek" a je tu možná totálka. Nevím jak u tohoto vozidla, ale většinou bývají mnohonásobně dražší, než např. přední. Naposledy jsem řešil sklo za 38tis. Většinou se dá koupit pouze originál.

Motor ok. Lepší by byl 5ti válec od Volva, ale ten se sem nedával. Až do S-max.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

1,8 nebo 2,0. benzin 1,9 od Forda nebude. pokud je LPG orig. z výroby, tak OK.(zesílená sedla ventilů). jinak možnost podpálení ventilů, což se řeší ext.přimazáváním, nebo přístřikem benzínu do plynu. sám jezdím Fordem na LPG a s náklady cca.1,20kč /km. jednou za rok revize (250), filtry (200) a nejlépe i seřízení, což jsou náklady navíc. pokud Vás mine to co mě, podpálené komplet ventily a je jich tam 16, tak je to v pořádku, protože jen repase hlavy stála přes dvacet tisíc.

tycoon*

Origo LPG od Fordu má sice zesílená sedla ventilů, ale to jen oddaluje vznik problému, jelikož těm motorům chybí seřizování ventilové vůle.

prazskejpepik*

jen u těch se zesílenými sedly? normálně seřídit vůle ventilů jde

tycoon*

U žádných motorů 1.8 a 2.0 Duratec to nejde.

krtek6*
hodnocení

0x

máme na firmě buď všechno v naftě 1,9TDI nebo benzin+lpg...auta mají v průměru kolem 170-200km a všechny jezdí...za mě dobrý

kimbert*
hodnocení

0x

Máte u toho auta doloženou dokumentaci o servisu LPG (revize,pravidelné výměny filtrů kapalné a plynné fáze apod.)?Měl jsem několik aut na LPG ale vždy jsem koupil auto a pak jsem nechal namontovat u osvědčené firmy systém LPG a mám jistotu pravidelného servisu a tím taky jistoty spolehlivosti provozu na plyn.

hodnocení

0x
Nevím co tam je za systém ale pozor, aby to byl v ČR někdo schopný servisovat. Některé ty italy u nás nedělá moc lidi
prazskejpepik*

podle přepínače LPG to vypadá na BRC. když je to Ital, tak tam bude něco italskýho, takže BRC,Zavoli,Landi Renzo, Lovato,Elpigas,Tartarini

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]