Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové, jaký máte prosím názor na auto na plyn. Jedná se o Ford C Max obsah 1,9, r.v.2009, dovoz Itálie. Moc děkuji za názory
obsah je 1,999
já jezdím se zafirou na LPG a tak jsem si zvyknul že jiné auto než na LPG bych už nechtěl spotřeba kolem 1,2 kč / km, hlavně zkontrolovat jak dlouho ještě vydrží bomba, platnost bomby 10 let dá se vyměnit investice cca 5000 a ještě koncovka na čerpání lpg myslím že v itálíí je jiná, ale tuším dá se pořídit redukce, hlavně proklepněte auto plyn není takový problém přeji dobrou ruku při nákupu
je to toto auto? sauto.cz/...
Asi po 150000 ujetých km doporučují specializované opravny demontáž hlavy a repasi ventilů. V hodně případech dochází k podpálení ventilů a následná cena opravy spolkne veškeré úspory na ceně paliva. Je ještě jeden nezmíněný problém a to je katalyzátor. Některá auta nemají katalyzátor pro LPG a pak výměna za originál stojí další hromadu peněz. LPG není jen jezdit a šetřit, protože každá věc má vždy 2 strany.
Odkaz sem dát asi nemůžu, tak dole kopíruji z inzerce. Otázka, co je pravda, žejo?
Ford C-MAX Titanium + LPG
vyrobeno2009 stav velmi dobrý tachometr122 536 km objem1 999 ccm
Problém bývá tovární zástavba, kde firmy specializující se na servis a přestavbu na LPG se nespojí s řídící jednotkou a musí se často servisovat pouze u výrobce vozidla. Tam zase bývá problém, že nemají zklušenosti a i ceny jsou vyšší.
Dále bych u auta nechtěl panoramatickou střechu. Stačí "kamínek" a je tu možná totálka. Nevím jak u tohoto vozidla, ale většinou bývají mnohonásobně dražší, než např. přední. Naposledy jsem řešil sklo za 38tis. Většinou se dá koupit pouze originál.
Motor ok. Lepší by byl 5ti válec od Volva, ale ten se sem nedával. Až do S-max.
1,8 nebo 2,0. benzin 1,9 od Forda nebude. pokud je LPG orig. z výroby, tak OK.(zesílená sedla ventilů). jinak možnost podpálení ventilů, což se řeší ext.přimazáváním, nebo přístřikem benzínu do plynu. sám jezdím Fordem na LPG a s náklady cca.1,20kč /km. jednou za rok revize (250), filtry (200) a nejlépe i seřízení, což jsou náklady navíc. pokud Vás mine to co mě, podpálené komplet ventily a je jich tam 16, tak je to v pořádku, protože jen repase hlavy stála přes dvacet tisíc.
Máte u toho auta doloženou dokumentaci o servisu LPG (revize,pravidelné výměny filtrů kapalné a plynné fáze apod.)?Měl jsem několik aut na LPG ale vždy jsem koupil auto a pak jsem nechal namontovat u osvědčené firmy systém LPG a mám jistotu pravidelného servisu a tím taky jistoty spolehlivosti provozu na plyn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.