Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zalepit bezdušovou pneumatiku

Od: aza odpovědí: 10 změna:
Dobrý den.
Jak mohu zalepit bezdušovou pneumatiku, čím se to lepí?
Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Díru v pneu musíte převrtat na určitý průměr a pak do ní pomocí speciálního nástroje vsunout takový gumový špuntík (hříbek s hlavičkou uvnitř pneu), potřený speciálním lepidlem. Existují na to opravné sady, ale souhlasím se Slavcem, že se to kvůli jedné díře nevyplatí. Kolo bude poté nutné převážit, takže se servisu stejně nevyhnete.

hodnocení

1x

Odneste to do pneuservisu,vyjde vás to lacnejšie.

fik
hodnocení

0x

Dá se i doma,ale musíš na to koupit celou lepící sadu,takový ruční vrtáček,protahovák a lepící knoty. Tohle má výhodu že se pneumatika nemusí sundávat,naopak opravuje se to pod tlakem. Pneumatiku přifoukneš,tak cca na 3 bary,vytáhneš hřebík nebo cokoliv co je v tý pneumatice zaražený,vyvrtáš v tom místě tím vrtáčkem větší dírku,do protahováku si dáš knot,pak se musíš po* a zamáčknout to do pneumatiky-není to nic lehkýho. Protahovák rychle vycukneš a knot zůstane v pneumatice. Knot jenom seřízneš a tím je pneumatika opravená.

Nebo druhý způsob je hříbek,ale to se dělá spíš jen v pneuservisech,protože ta sada už je o dost dražší a na to že píchneš jednou za 5 let se to nevyplatí kupovat. Navíc se musí pneumatika sundat a poté vyvážit

rv*
hodnocení

0x

Jsou snad dva způsoby. Jeden je pomocí speciálních knotů bez sundávání

aliexpress.com/...

a při tom druhém se musí guma sundat, díra se vrtákem upraví a zevnitř se tam protáhne takový hříbek, který má lepící vrstvu.

aza

Dobrý den

Děkuji Vám za Vaši radu, zajímá mě ten hříbek, nemáte na něj nějaký odkaz?

rv*

Třeba tady.

shop.berner.eu/...

Musíte sundat pneu, díru vyvrtat dle průměru nožičky "hříbku", odmastit, zdrsnit, sundat fólii z hříbku, prostrčit skrz otvor. Pak se trn ustřihne. Starší hříbky můžou už špatně lepit, někdo tam dává kaučukové lepidlo.

hodnocení

0x

Zdravím,na opravu bezdušové pneumatiky,používám i hodně servisu,co znám používají.Sadu na opravu bezdušové pneu vapp.cz/... .V sadě co si koupíte máte i návod na použití. :)

hodnocení

0x
Me to opravili v pneuservisu za 99kc , proto skoda neco kupovat a starat se...
prazskejpepik*

to je servis, kterej je ale dotovanej státem :-D a jestli je to lepené knotem bez sundání pneu, tak to není 100% oprava. ale přiznám se, že jsem to tak také jednou nechal spravit a drželo to :)

fik

Když tu opravu knotem nedělá idiot,drží to taky,celé roky úplně bez problému. Nesmí se ta díra pro knot vyvrtat přílš velká a musíš jej tam natlačit pokud možno co největší silou aby tam byl na těsno. V tomhle ohledu pozor na různý no name sady,osobní zkušenost,měl jsem v autě nouzovku tuhle lepící sadu a když jsem se snažil knot dostat do pneumatiky,ta plastová rukojeť praskla a měl jsem to zaražený skrs ruku. Výborný zážitek na dovolené

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]