Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dokončit polopřepis Jawa Mustang

Od: julinaj odpovědí: 8 změna:

Jsem ve stejné situaci, synovec mě požádal, abych prodal Jawa Mustang, velmi pěkný. Na evidenční kontrole mi řekli, že mám smůlu. Fakt se s tím nedá něco dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xenofob
hodnocení

2x

na dokončení polopřevodu byla 12-měsíční zákonná lhůta, která už marně uplynula

vrárit se strojem času do minulosti nebo koupit dokaldy, nebo prodat motorku tak jak je, tedy zaniklou

mustang s dokaldy se prodává za 12, 15 a víc tisíc, nabídky bez dokaldů jsou od 6 tisíc nahoru

Takže doklady stojí kolem 6 tisíc

moje jawa 21 měla na rámu i výrobní číslo, to by se muselo také šikovně přerazit, předpokládám že jawa 23 měl vč také

hodnocení

1x
Jediný trik je sehnat neodhlášenou kostru a přendat štítek. Techničák od kostry není li k mání může papirový majitel nahlásit jako ztracený a požádat o duplikát. Při jednom úřadování se pak požádá o výmaz čísla motoru. Paradoxně v našem Kocourkově je rám s papírama pořád motorka, zatímco funkční pionýr v polopřevodu je šrot :(

hodnocení

0x

Polopřepis nedokončíte, páč vozidlo bylo úředně vyřazeno.

Nebo se ptáte na něco jiného?

doplněno 19.04.17 11:52:

julinaj.

jestliže se domníváte, že úředník kvůli dopisu poruší zákon, předělá systém, aby mohl vrátit vyřazené vozidlo zpět, riskne tím svoji pověst a zaměstnání, tak se opravdu mýlíte.

Dojděte na registr vozidel, tam zjistíte, zdali je vozidlo již vyřazeno z evidence, nebo máte jen špatné informace.

Pak to budete vědět na 101%

julinaj

A stojí za to pátrat, jestli v systému někde ještě ty papíry jsou a pokusit se to nějak udělat? Napíšu srdceryvný dopis o synovci, který byl těžce nemocný (to je mimochodem pravda) atd. atd. Nebo už to je vážně pasé?

suchy*

milancukrar Vám odpověděl jednoznačně a zcela správně dle zákona.Vozidlo prostě už úředně neexistuje takže není cesty zpět.Jediná možnost zde byla také popsána.Potřebujete technický průkaz a kostru z neodhlášeného stroje a navěšet na ni Vaše komponenty a jednalo by se v podstatě o opravu.U SPZ by poté šla nahlásit ztráta a vydají Vám novou(jedná se samozřejmě o SPZ podle toho sehnaného techničáku).

mnd®

mustanga bych si vzal i bez papírů

doplněno 19.04.17 22:41:

Krásné tělo s podlouhlou úzkou nádrží,sedlo pro dva,motůrek pro zahřívání spodku dole...mňam.Mám Stadiona a ,,pařeza,, ale na tom se ve dvou jezdit nedá.Teda dá,ale blbě.Nic nemá TP natož RZ a nikomu to v Brně u nás nevadí.Tak na co SPZ,které stejně už neplatí a jsou zrušené .

julinaj
hodnocení

Nabídněte dobrou cenu a je váš. Podle zájmu přiložím i foto. Pište když tak na julinaj@seznam.cz

mnd®
hodnocení

0x

Co je tady v ČR jednou úředně zlikvidováno již nejde vzvrátit zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]