Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydraulicky olej na kapotě auta

Od: berivo® odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,traktoristovi praskla hadice od hydrauliky k vleku a postřikala mi kapotu Felicie.je možné olej z kapoty odstranit? První rada byla přelakovat kapotu,ale neví někdo o jiném nápadu,zda se mi přelakování až krajní řešení. Díky za rady
Hydraulicky olej na kapotě auta
Hydraulicky olej na kapotě auta #2
Hydraulicky olej na kapotě auta #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

3x

Normálně benzín na hadřík a stírat,olej to musí rozpustit a odmastit. Hlavně co nejdřív,aby se to nestačilo do toho laku zažrat. Potom koupit za pár korun nějakou obyč voskovou leštěnku a přejet to tím

hodnocení

Přesně tak jsem to udělal a fleky jsou pryč.

vanad1*
hodnocení

1x

Váš lak je poškozený sluncem. Kupte si leštěnku a nemáte za chvíli so řešit. Žádný benzín a jiní nesmysly. Za tu dobu, co vám tady radí pitomosti by byla kapota leštěnkou dávno čistá. Pokud to nechcete ani minimálně přeleštit, pak mi není jasné, proč vůbec pokládáte nějakou otázku. Bez práce nikdy nebyly koláče. Rozdíl mezi auty z Německa a tady je v tom, že v Německu si lidi váží věcí, které si za své vydělané peníze pořídili. U nás hodně lidí na vše kašle ale chtěli by zázraky.

hergott

Traktoristovi z hydraulicke hadice strikalo SLUNCE?*zed*

nomad*

To asi věru ne, ale kapota je zřejmě těžce vybledlá.

hodnocení

0x

Přelakováním kapoty (tady nejen kapoty) feldy minimálně zdvojnásobíte cenu vozu (účetní, ne tržní). Hydraulický olej by neměl při krátkodobém působení výrazněji zlikvidovat autolak. Chtělo by to pořádně umýt. V práci nám občas nějaký ten olej taky bouchne a z nesavých povrchů ho umýváme průmyslovým odmašťovačem Loctite 7840. konkurence bude určitě taky něco podobného vyrábět. Pokud se zadaří povrch umýt, chtělo by to opticky sjednotit nějakou autokosmetikou - tu ten Váš vyrudlý lak nejméně 5 let neviděl.

doplněno 18.04.17 15:54:

@berivo: Já feldu taky neleštím, ale pokud dojde k takovýmu karambolu jako u Vás, nic jinýho nezbyde. Zkuste kápnout trochu silikonovýho oleje na starý černý plast. Ztmavne - bude mít stejnou barvu jako nový. A umytí je obtížné, mnohem jednodušší je vzít kus hadru a mastnotu rozleštit po celém povrchu. To samé je u Vás.

hodnocení

Auto používám jako pracovní,tak nebudu leštit.nebudu s něj dělat hogo fogo,ale zase se mi nechce jezdit s flekatým autem.

fiser22*
hodnocení

0x

Teoreticky zkusit na nějakém méně viditelném místě !technický! benzín, a pak vzít komplet tempem, na staré laky (červený , ne nový na metalízy, ten stojí za prd) . Benzín by neměl laku nic udělat

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
nejednodušší řešení je tlaková myčka (wapka) - s ohřevem vody a příslušný značkový mycí přípravek, ale lze i pouze studenou vodou s dobrým přípravkem (to mám také osobně odzkoušeno).
Další možnosti
- arva (normální, ne ta ekologická, ta nemyje) + wapka nebo stačí i normální zahradní hadice - tohle bych ale dělal raději po částech, tj. nátěr arvou a po cca 5min. opláchnout a pak zas další kousek, ona ta arva se s laky až tak moc ráda nemá.
- účinný saponát (od prostředku na mytí nádobí po saponát na podlahy) - nějaký kvalitnější (já na hodně mastně věci používám Cilit bang na mastnotu v poměrně koncentrované podobě rozpuštěný v teplé vodě) + houba
Jak by se to chovalo v normální auto myčce netuším - nejezdím do myček.

hodnocení

Jel jsem hned do myčky,a bez výsledku.

hodnocení

0x
Odmastovac.
Ja bych zo neresil , felda je na praci , na jezdeni a s feldou clovek paradu neudela. Ktomu prelakovani na mastnotu , jen tak nepujde.

hodnocení

0x

Skúsiť niekde technický benzín alebo nitrocelulozové riedidlo.V myčke ste mohli byť,no či šla teplá voda a chémia na to,tak to ste nám nepovedali.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

tak jestli to nejde umýt, tak potřít olejem celé. aspoň ta Felcka nezrezne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]