Nejste přihlášen/a.
Váš lak je poškozený sluncem. Kupte si leštěnku a nemáte za chvíli so řešit. Žádný benzín a jiní nesmysly. Za tu dobu, co vám tady radí pitomosti by byla kapota leštěnkou dávno čistá. Pokud to nechcete ani minimálně přeleštit, pak mi není jasné, proč vůbec pokládáte nějakou otázku. Bez práce nikdy nebyly koláče. Rozdíl mezi auty z Německa a tady je v tom, že v Německu si lidi váží věcí, které si za své vydělané peníze pořídili. U nás hodně lidí na vše kašle ale chtěli by zázraky.
Přelakováním kapoty (tady nejen kapoty) feldy minimálně zdvojnásobíte cenu vozu (účetní, ne tržní). Hydraulický olej by neměl při krátkodobém působení výrazněji zlikvidovat autolak. Chtělo by to pořádně umýt. V práci nám občas nějaký ten olej taky bouchne a z nesavých povrchů ho umýváme průmyslovým odmašťovačem Loctite 7840. konkurence bude určitě taky něco podobného vyrábět. Pokud se zadaří povrch umýt, chtělo by to opticky sjednotit nějakou autokosmetikou - tu ten Váš vyrudlý lak nejméně 5 let neviděl.
@berivo: Já feldu taky neleštím, ale pokud dojde k takovýmu karambolu jako u Vás, nic jinýho nezbyde. Zkuste kápnout trochu silikonovýho oleje na starý černý plast. Ztmavne - bude mít stejnou barvu jako nový. A umytí je obtížné, mnohem jednodušší je vzít kus hadru a mastnotu rozleštit po celém povrchu. To samé je u Vás.
Zdravím,
nejednodušší řešení je tlaková myčka (wapka) - s ohřevem vody a příslušný značkový mycí přípravek, ale lze i pouze studenou vodou s dobrým přípravkem (to mám také osobně odzkoušeno).
Další možnosti
- arva (normální, ne ta ekologická, ta nemyje) + wapka nebo stačí i normální zahradní hadice - tohle bych ale dělal raději po částech, tj. nátěr arvou a po cca 5min. opláchnout a pak zas další kousek, ona ta arva se s laky až tak moc ráda nemá.
- účinný saponát (od prostředku na mytí nádobí po saponát na podlahy) - nějaký kvalitnější (já na hodně mastně věci používám Cilit bang na mastnotu v poměrně koncentrované podobě rozpuštěný v teplé vodě) + houba
Jak by se to chovalo v normální auto myčce netuším - nejezdím do myček.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.