Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojetý kombík do 60 tisíc - co čekat od Fiatu?

Od: repty® odpovědí: 4 změna:

Prostornější auto v benzínu (+tažné zařízení), ideálně kombík za ±60 tisíc + 10-20 tisíc vyčleněno na opravy.
1. Fiat Croma/Linea/Stilo
2. Toyota Corolla/Avensis
3. Peugeot 307, Škoda Fabie, VW Golf, Renaul Laguna/Megane, Citroen C5, Opel Astra/Zafira, Ford Focus, Kia Carens, Mazda 6, Volvo V40,

Nijak se nevážu na značku a model, ale popravdě se mi líbí produkce Fiatu, ale většina mě odrazuje. Novější Croma či Linea, ovšem v benzínu jich je v ČR k prodeji jen pár kousků, všechny prostřednictvím autobazarů. Benzíny jsou oproti dieselům dražší, např. Linea z roku 08 od 70 tisíc, Croma z roku 05 od 70 tisíc. U Stil je výběr širší, ceny aut v letech 04-07 od 30 do 70 tisíc.

Před koupí vezmu někoho zkušenějšího, auto prohlídneme, projedeme. Ceny ND obvyklé, všeobecně se udává vyšší procento závad na elekronice, ale.. jaký je prosím váš názor, na co se přinejhorším připravit? Ke kterému z uvedených Fiatů se raději přiklonit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

1x

Z výběru bych vybíral mezi Focusem a Stilem. Focus obecně radši benzín, u Fiatu JTD motory patři k tomu lepšímu, tam bych se nebál ani nafty (Samo při koupi projet diagnostikou jestli jsou vstřiky OK, nebo jde o prodej "rychle prodat hejlovi dokud ještě jede") Koukni i na Mareu Weekend, ještě se dají najít kousky v dobrém stavu. Je to výborný u nás naprosto nedoceněný auto. Bohužel končila tuším 2003, motor nejlíp 1,9 JTD ten silnější (81kW?)

Bazarům se vyhni - 90% aut je naleštěný šrot se zásadníma vadama, za naleštění a zamaskování vad si přidaj tak 20k.

Velký servis + nějaké opravy aby to chvíli vydrželo počítej spíš 30k - komplet náplně, pneu, rozvody, vystříkat dutiny, pár dalších blbinek a máš to 20k...

hodnocení

0x
Stilo bych nebral.
Prostorná Linea je dobrá s motorem 1,4 T-Jet. Za mě jasná volba.
Croma je v pohodě s benzinovou 1,8 16V.
Jak Linea, tak Croma už žádné významné poruchy ohledně elektriky nemají.
U Stila máš výhodu že to auto je u nás zbytečně podceňovaný a tudíž podhodnocený. Oproti Toyotě tak dostaneš stejný prachy auto v lepším stavu. A i když toyota bude možná o fous míň poruchová, tak náhradní díly budou o to dražší, takže tě to nakonec výjde na stejno.
doplněno 18.04.17 17:59: Jo Marea víkend..To si koupil kolega v práci a kudy chodí, tudy chválí.

hodnocení

0x

Croma je za dobrou cenu, já bych byl spíše pro benzín, ale je jich málo. Raději bych koupil něco dražšího za takovou cenu nemůže člověk čekat zázraky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]