Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji nějakou možnost záložní dopravy do zaměstnání pokud by se stalo že by mi automobil ráno nenastartoval.
Uvažuji o zprovoznění starého mopedu Stadion, odstaveného asi 25 let. Před tím fungoval.
Nebo pořízení babety za cca 5 tisíc apod. Něco levného jako zálohu.
Cesta do zaměstnání je cca 8km a překonává se na ní táhlý kopec. Proto samotné jízdní kolo je pro mě k ničemu.
Jsem řidič z povolání a neměl bych v cíli kde ten moped zaparkovat. Tak uvažuji že bych jej naložil do auťáku.
Tam bych jej musel položit naležato. Nestalo by se tomu mopedu něco - jako že by vytekl olej nebo nedošlo k poruše?
Děkuji
Vytečie vám benzín,ak ho dáte na ležato.Plávak v karburátoru bude voľný a otvorí sa ihlový ventil v ňom a benzín vytečie do sania.Ak uzavriete kohút na nádrží aj tak vám vytečie obsah karburátora do sania.
Zdravím, pokud se ten Staďák nehýbal 25let, tak bude ve válci pěkně zarezlej, tak jako záloha by byl na dvě věci, ale né na to, se dostat do práce. Prodejte ho raději sběratelům, viděl jsem poptávky kolem 25tis.
Na to horizontální parkování by byla nejlepší sekačka na trávu, které to nevadí a přes ten kopec by vás třeba i převezla.
Jak často vám auto odmítá poslušnost? Jak řešíte možnost, že vám garáž/všechny přibližovací prostředky zasáhne meteorit?
S ohledem na vaše parkovací možnosti bych nezatracoval to kolo. Když se vám aute nesere 3x do týdne, tak ten kopec s kolem může i přispět ke zdraví.
I když je mi skoro padesát,tak deset kilometů chodím pěšky tak hodinu( vy osm km).Vstanete a zkusíte nastartovat.Když to nepůjde,tak pěšourem nebo to vaše nechtěné kolo.Ten Stadion určitě zprovozněte a neprodávejte ho ( pořád se ještě dají se sehnat válce a písty a pod. a rozchodit jej) k tomu si třeba i kupte i tu Babetu,ale rozhodně ten Stadion nedávejte z domu.Raději ho opravte a zprovozněte.
A jinak NEpokládat.Uzamknout na firmně pod kamerou.
firmě
Já nejezdím až na firmu. Ty vozy jsou odstavené na různých odstavných parkovištích v obcích. Takže tam není zázemí.
Tam jediná možnost by byla si tu babetu řetězem zamknout někde k plotu nebo značce.
Vůbec ani nevím jestli se to takhle dělá.
Lépe se starat o auto - tak budu, zdá se že je to jediné co se teď asi nabízí. Nicméně i nové auto a dobře udržované, zkrátka někdy nenastartuje. Takže ani ta údržba není všechno. Ale koupím teď novou autobaterii. Nebudu čekat až klekne sama.
Protože potřebuji pak vyjet s auťákem v čas. Půlhodina zpoždění v případě "nouzové dopravy" to firma by pochopila. Pěšky to není řešení. Asi pořídím jízdní kolo. Nějaké lehké.
Děkuji za rady
Nevím,ale nemoci se spolehnout na auto ,tak jej raději dám pryč a koupím jiné! Mám 8 roků autí,na podzim bude slavit 21,ale i když zlobilo Hallovo čidlo tak do max 5 minut jsem vždy natočil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.