Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupit nové nebo ojetinu

Od: kenreviani odpovědí: 8 změna:
Ahoj, chtěl bych udělat v brzké době auto update. Chci zůstat věrný Alfě. Mám teď GT, na nové bych si musel půjčit peníze. Chtěl bych 159, ale je to takové mé auto snů. Dá se sehnat za 100 tisíc ale nějaké novější v kůži a s navi, stojí okolo 250 tisíc. Když už budu pořizovat tak už chci aby to za něco stálo. A právě uvažuji jestli se vyplatí splácet auto + investovat peníze do servisu a nových kol (chci na to minimálně 17tky) nebo si vzít na operák Giuliettu novou, do které budu lít jen palivo.Giulia by byla též fajn. Vím že za 250k se dají sehnat už nové, ale to jsou jen přesouvadla bez požitku jízdy. Jedná se mi o tyhle 3 auta. Co je nejvýhodnější. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Podle mě, když bych si vzal AR 159, tak jedinně verzi 1750 TBi alias benzinový motor s turbem.
Do operativní Giulietty bych šel, ono mít co 2-3 roky nový auto je fajn. Zvlášť je-li Giulietta ještě auto ze staré školy. Doporučuji benzinové turbo 1,4 turbo.
A pokud se jedná o novou Giulii. V naftě a s manuálem bych ji bral hned, ovšem městský korzování je vhodný pro benzinový motor.

hodnocení

0x
Vzhledem k servisu atd... Je nove auto nove auto... Tomu se nevyrovna nic.
lancar

Je to úplně jedno. Pokud někdo koupí úplně nové auto, tak po velice krátké době má auto ojeté. Jen si mnozí myslí, že jsou nejlepší řidiči a auto od nich je ne ojeté, ale bezvadně zajeté.

Kdyz ho ma v operaku , tak je mu to jedno.
lancaric

Piš neslangově, nevím co je Operak. Asi chirurgický sál?

Co by,operační leasing,to napadne každého kdo se zajímá o auta!

jenze operak je naprosty financni nesmysl pro bezneho cloveka

mtan
hodnocení

0x
Ahoj. Je to úplně snadné, jestli máš dost peněz, chce se ti je obětovat za nové auto a nechceš minimálně 5 let (což je v dnešní době už takový standard) nic s autem řešit, kup si nové. Jinak jdi do ojetiny. U nového auta budou ještě navíc investice za pravidelný servis kvůli záruce. Vychází draž než ojetina ve všech ohledech.
.
.
.
Já si koupil před 1,5 rokem novou Hyundai i30. Je pravda, že peněz tam zahučelo, ale ten pocit sedět v autě, které je od začátku jenom tvoje... Tomu se asi nic nevyrovná. No a je fakt, že nic neřešíš. Výměna oleje, filtrů atd. je součástí servisní prohlídky, takže opravdu jak se říká, jen dolévám kapaliny (benzín,vodu do ostřikovačů) a přezouvám kola)... ;) A hlavně víš jak s tím od začátku jezdíš, u ojetiny nevíš, kde co vyplave na povrch, protože majitel s autem mohl zacházet na silnici jako prase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]