Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozů z jiného okresu

Od: marcela* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, může mi někdo poradit přesný postup přepisu auta z jiného okresu? Může prodávající napsat auto na mě sám? Zůstanou mi SPZ? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vanad1*
hodnocení

2x

Přesný postup je takový: prodávající vám prodá auto a ke smlouvě vám dodá ověřenou plnou moc. Ještě v místě bydliště prodávajícího zajedete na STK, kde ověří údaje vozidla s fyzickým stavem a pořád v místě trvalého bydliště prodávajícího zajedete na dopravní inspektorát jak s plnou mocí, tak uzavřenou zákonnou pojistkou. Tam vám za asi 800,- provedou přeregistraci vozidla na vás, SPZ zůstává stejná.

Možná by to byl přesný popis až ne jednu velikou nepřesnost dopravní inspektorát jako takový už dávno nefunguje!Tam přepis neudělají ale na evidenci vozidel příslušného úřadu dopravního odboru zapíší za 800kč + případné eko ( 0-3000-5000-10 000kč) zapíší ZMĚNU !

doplněno 16.04.17 20:10:

Nevím jak kdo ale spousta lidí neví kde se evidují auta. Nevím co je navíc větší zlo-poslat někoho na DI ,který je součástí PČR a řeší jen a pouze vše co se týká DN a provozu a nikoliv evidence MV.Nebo špatně napsat či nenapsat vůbec čárku v souvětí!

Pro mne je důležitější správně napsat název , takže ne DI ale dopravní odbor,evidence MV,místně příslušného úřadu prodejce,než správně čárku!Pokud ale vadí oprava názvů,tak se omlouvám, že jsem si toto vůbec dovolil.

vanad1*

Jistěže pověřený Městský úřad. Každý ale ví přesně, kde je "dopravní inspektorát". Na funkci to tedy určitě vliv nemá.

Když už tedy pátráte po blbostech, zkuste příště čárky v souvětí.

marcela*
hodnocení

Já jsem si auto odvezla s tím, že si na evidencku skočím u nás v okrese. I na přepis. Všechny doklady mám. Lze to i tak? Mám první auto a nikdy jsem ještě toto neřešila
cicka*

NELZE! Aspoň zatím, přepis musíte provést v místě trvalého pobytu prodejce! Už to zde bylo uvedeno.

Ano všechno lze .Tedy-evidenční kdekoliv v ČR ale zápis změny jen v místně příslušném úřadu prodejce!Zatím!

hodnocení

0x

Zdravím.

Ano,espézetky Vám zůstanou.Dneska se to již neřeší jako dříve.

danys*
hodnocení

0x
Přepis vozidla je stejný jako ve stejném okrese. Presny postup tady byl už popsán snad stokrát

satak
hodnocení

0x
Ano může,ale potřebuje vaši plnou moc k tomuto úkonu...značky zůstávají stejné,případně si můžete připlatit za jiné(poškozené).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]