Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapalina do ostřikovačů zbytek letní vs zimní

Od: stepanka* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

mám jednu stupidní otázku, může zůstat letní kapalina v ostřikovačích a jen ji doplnit zimní kapalinou? Nezamrzne?

Moc děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dolít zimní a párkrát prostříkat;)

nic se neděje, jen bude stále míň účinná ale pak jak dondne "šup" dolít zminí

perda*
hodnocení

0x

Neředěná zimní kapalina mrzne např. při -20. Ředěná vodou 1:1 již třeba při -5. Ředění a následný bod mrznutí by měl být napsaný na obalu od zimní kapaliny.

Takže: ano, zamrzne, ale při kolika stupních záleží právě na tom, jak moc bude ředěná tou letní. (Ale i neředěná letní odolá do cca -5)

michalll*
hodnocení

0x

Záleží na poměrech samozřejmě...Pokud bude zimní směsi cca 90% a 10% letní tak samozřejmě ne, pokud bude poměr naopak, jakobyste tam žádnou zimní kapalinu neměl...:)

papene*
hodnocení

0x

;)Myslím, že záleží kolik ji tam máte.

Mě většinou zbývá necelá čtvrtka nádobky. Zbytek doleji jen nemrznoucí kapalinou.Děláme to léta a funguje to.*hej*

doplněno 01.11.09 22:46:

Pozdě.Už jsou tam odpovědi.

michalll*

Ale taky se mi načetly až když jsem odpověděl :)

jabraka*
hodnocení

0x

Letní kapalina je v podstatě destilovaná voda s detergenty,tedy smáčedly.Pokud chcete,aby nezmrzla,přidejte do ní 10 - 15 % lihu.Kam by chudý český důchodce přišel,aby používal kupované směsi?

JABRAKA

hodnocení

0x

no můžeš ale nebudeš moc stříkat až bude-20 a nějaký to blátičko odsaj letní do nádoby a použij jí v letě nalej tam zimní co prodávaj ve 3-5 litrech a máš po starostech až bude po zimně a zbyde ti něco tak tam dolej letní směs na tom nic nezkazíš a obraceně to radši nezkoušej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]