Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pět let nepoužité letní pneu

Od: kolarkk odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

jezdil jsem posledních pět let velice málo - roční nájezd 1500km.

Mám dvě sady gum i s ráfky - zimní a letní.

Zhruba posledních pět let jsem auto ani nepřezouval a jezdil celoročně na zimních.

Známý mi říkal, že ty letní budou teď na vyhození, když se s něma nejezdilo.

Má pravdu nebo jim nic nebude?

Abych věděl jestli teda koupit nové letní gumy.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Kouknul bych jestli nejsou popraskaný či neni někde boule a v klidu je dojezdil

hodnocení

1x
Pokud byly schované z dosahu UV záření, tak bych se toho nebál. Znám lidi co jezdí i s 7 let starými pneu a v pořádku. Navíc 5let stará pneu, která je správně uschovaná, tak se prodává jako nová. Taky mi přišla pneu z obchodu a stáří 4 roky. Na netu jsem se dozvěděl, že tedy i 5 let staré, ale dobře uschované pneu jsou naprosto v pořádku.

hodnocení

1x
Kouknete zda neni guma zpuchrela. Pokud ne , tak se neni ceho bat.

davidc
hodnocení

0x

Obecně každá guma stárne, takže je to problém, ale záleží, kde byla. Pokud nebude popraskaná a tvrdá, tak bych v tom neviděl problém.

hodnocení

0x

Jezdí se i na starších pneumatikách, vždy záleží, jaký je jejich stav.

hodnocení

0x

Měl jsem na autě jakési Kumho (snad KH17-koupené s novým autem).

Najeto cca 60tis km. Včera jsem je dával dolu...po 10 letech. Ano, na tvrdosti už těch 10 let bylo znát, místy už prasklinky. Vzorek samotný co se hloubky týká, by vydržel dalších odhadem 30tis km.

Nahradil jsem je pneu Dunlop SP Sport Blueresponse. Menší hlučnost, lepší pocit z jízdy. Je to samozřejmě logické.

Pokud bych v létě na dovolenou nejel přes 3 země..a 2000km, tak bych tam ty původní ještě možná nechal (na popojíždění po ČR), ale jinak jsem je rád vyměnil.

Prostě se na ně podívejte jak vypadají, zvažte jak daleko a často jezdíte...a posuďte sám, jestli již má smysl dát za nové pneu peníze, nebo to ještě rok, dva vydrží.(V slušném pneuservisu Vám to řeknou také).

fik
hodnocení

0x

Pokud nebyly na přímém slunku tak bych se toho nebál. Samozřejmě výrobci ti řeknou že taková pneumatika je životu nebezpečná a hazard a blábláblá. Ale logicky jen proto aby podpořili prodeje.

Samozřejmě nějaký rozdíl v jízdních vlastnostech bude-bude tvrdší,ale pokud s tím nebudeš lítat 160 v prudkým dešti tak nic nepoznáš

Za mě,pokud nejsou steřelé nebo jinak poškozené tak je klidně dojezdi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]