Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto blbne při startování

Od: dota* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, poprosím o radu. Občas se mi stávalo, že jsem otočil klíčkem a auto na první otočení přestalo po 1 s hned točit, jako když je totálně vybitá baterka. Jenže na podruhé startovalo normálně. Jednou jsem zkusil, když startér přestal točit nechat klíček v poloze startování, tedy nevrátil jsem ho do pozice 0 a auto za chvilku začalo startovat. Toto bylo jen u první startu po několika dnech. Potom už jsem nastartoval bez problémů.Dnes se mi stalo, že jsem ráno bez problémů nastartoval, ujel 45 km a když jsem hned po dojetí potřeboval nastartovat, tak jsem otočil klíčkem a startér ani tˇuk. Otočím podruhé a zase nic, všiml jsem si, že zmizel i čas na palubovce, stejně jako když je totálně vybitá baterka. Až na počtvrté začal startér točit a auto nastartovalo. Za 3 hodiny přijdu k autu, startuju, bez problémů startér točil a auto nastartovalo. Netuší někdo, kde by mohla být chyba?

doplněno 11.04.17 12:49:

Dnes při startování opět jako by mrtvá baterka a dokonce mi to dneska vymazalo hodiny a km. Podruhé už zase normálně nastartovalo. Kontroloval jsem, jestli nejsou uvolněné kontakty a na nic jsem nepřišel.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím,porádně očistí kontakty a nastříkej je sprejem na kontakty.Na akumátoru+startéru,alternátoru.Ještě namaž mazivem svorkovnice,co jsou na akumátoru.Pokud´ to nepomůže,tak může odcházet spínací skřínka.Jaký auto se jedná?

dota*
hodnocení

Také zdravím. Je to Fabia I

hodnocení

0x

kontakt na baterce - svorky,pojistky...

rv*
hodnocení

0x

Když nejsou uvolněné kontakty na baterii, tak to klidně může být zkrat v startéru.

vanad1*
hodnocení

0x

Nejdříve odmontujte kostřící kabel od akumulátoru, osmirkujte dosedací plochu na karoserii, lehce mázněte olejem a správně dotáhněte. Když to bude dělat dál, vypadá to na spínací kontakty ve skříňce zapalování, eventuelně by to mohl být jeden okruh na rotoru startéru. Občas pomůže demontáž startéru, očištění rotoru jemným smirkem. Pokud v tomnemáte praxi, raději to nekomu svěřte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]