Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Nedávno jsem měl spor s policistou.Odbočil jsem z hlavní silnice na parkoviště,ale zůstal jsem stát v prostoru vjezdu na parkoviště u chodníku.Moje vozidlo bylo mimo hlavní silnici a prostor k vjíždění na parkoviště zůstal zachován v šířce cca 4metry.Tudíž ostatní auta projela na parkoviště bez problémů.Pracuji jako řidič zásobování a zastavil jsem zde z důvodu vyložení pečiva do obchodu,který zde stojí.Policista argumentoval tím,že stojím v křižovatce a chtěl po mně pokutu ve výši 2000 korun.Já jsem mu oponoval,že toto místo není křižovatkou.Po krátkém dohadování a zcela zjevném znejistění policisty mě nechal odjet s tím,že příště už to bude s pokutou.Chtěl bych vědět,kdo má pravdu?Zastavuji na tomto místě prakticky denně už 5 let a nikdy jsem s policií neměl problém.I ostatní řidiči zásobování tady stávají.
361/2000sb., § 27)N
" Řidič nesmí zastavit a stát před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo pozemní komunikaci."
To ale podle mne není případ tazatele. Podle toho jak to popisuje nestál před vjezdem ale ve výjezdu což je trochu rozdil. Polud jak píše nebránil vjezdu na parkoviště a pravděpodobně ani výjezdu z něho tak podle mne to přestupek nebyl.
Stát před vjezdem je zakázáno proto, aby bylo možno vjet na parkoviště. Stát ve vjezdu není jako stát před vjezdem. Vozidlo stojící před vjezdem má podélnou osu kolmou na osu vjezdu.
Toníku, co to píšeš za nelogiku? Kde jsi takový nesmysl našel?
"Vozidlo stojící před vjezdem má podélnou osu kolmou na osu vjezdu." Ale on může stát jakkoliv...
K výkladu zákona stačí umět správně česky. Bohužel dokonce i ústavní soudci prokázali, že jim čeština nejde, když odsouhlasili tzv. regulační poplatky u doktorů.
Předložky "před" a "ve" mají každá úplně jiný význam. Pokud stojíš před něčím, tak to vlastně zakrýváš a bráníš přístupu. A to je zákonem zakázáno, i když by mohl někdo vedle Tebe projet. Pokud stojíš ve vjezdu, tak tvoříš určitou překážku, ale pokud vedle Tebe může někdo projet ( 3 m), tak to není zakázáno.
Jsou i auta širší jak 2,48cm do 3,5 tuny a pokud si nechci urazit zrcátko,tak musím jet po chodníku a tím ho poničit nebo neprojedu vůbec.Takže ano - tím,že tam stojí dělá překážku..Takže zastavím za ním a neprojede nikdo ven ani dovnitř a ucpu vjezd/výjezd kompletně.Při odbočování z hlavní nevidím za roh a nepředpokládám,že by někdo stál zrovna ve vjezdu/výjezdu.
Příště zastavte rovnou na chodníku.Bude to za pět set a bez bodů.
Proč nezastavíte přímo u obchodu? Oni tam nemají vyhrazené místo pro zásobování? Nebo zezadu rampu?Taky jsem dělal u zásobování a když už to fakt jinak nešlo,tak jsem vezl i 20kg pytel s krmením na rudlu třeba deset dvacet metrů do obchodu (2x a konec).Těch pár bedýnek s rohlíkama neunesete pár metrů bez porušení pravidel a musíte stát za rohem u obchodu na vjezdu? Nejde to řešit jinak? Kolikrát jsem já blokoval jednosměrnou ulici a poslouchal nadávky.Vpravo rampa obchodu / vlevo stojící auta.Tak jsem to několikrát zablokoval.No a?Troubení,nadávky,sprostá slova,že spěchají do práce... I policie přijela - a zase odjela - teda až jsem vyložil a odjel já.Strašně jsem měl rád obchody pronajaté skoro zadarmo,ale nevyřešené zásobování.Vyřešil jsem je - pár pokut jsem donesl dispečerovi ( vždy stání na chodníku bez bodů a pokuty proplácel ) a zásobování se zrušilo - jezdili si pro zboží sami a šlo to.Hele blbec se najde všude a dodat zboží se nějak musí.Je to boj mezi policajtama a dopravci.Budou velikonoce,tak si na ty drahý vejce musí nějak vydělat,když nemaj vlastní.
Víte proč má chlap jen dvě vejce? Z toho třetího se vylíhnul pták.
Ano,tam kde jsem rozvážel všechno jsou to města horní-dolní a vesnice : Litomyšl,Pardubice,Hr.Králové,Svitavy,Česká Třebová a mnoho dalších a nejlepší bylo Brno např.na ul.Lidické - u obchodu se zaparkovat nesmí a zboží se do obchodu vozí přes jedna silnic tam/pak dvoje tramvajové koleje/a silnic zpátky.U obchodu se zaparkovat nedá,protože ten tramvajový svršek je vyvýšený a u obchodu není místo.Vždy to byl boj mezi dodavatelem a policajtem.Jo,chcete boží v regálech,rohlíky až pod nos,ale vůbec nechápete problematiku těch,co tyto obchody musí zásobovat.
Danys běžte si to zkusit a za měsíc jste bez řidičáku ( pokud ho vůbec máte ).Si myslíte,že jako ,,zásobování,, si můžete zastavit kdekoliv? Tak to máte smůlu.Pořád musíte dodržovat dopravní předpisy.Není to útok na Vás,ale když ,,narazím,, na blba policajta, nebo právě udělaného,tak je to smůla.Normální českej starej polda to přejde slovy - tady už nestůj parkuj naproti.A hejlek - tisíc pokuta.
danys:A Vy už jste někdy rozvážel zboží po obchodech že tomu rozvozu tak rozumíte? Ne ze skladu do skladu,ale po jednotlivých obchodech.
Zdravím,
tady spíše nejde o dohady o předpisech, ale jak funguje realita.
Dokud jsem neměl zkušenosti se zásobováním dodávkou, tak jsem také koukal černě na ty řidiče dodávek, co parkovali jako na divokém západě. Ale nyní, když jsem jezdil 2 roky s těžkým zbožím, to vidím jinak.
Porušovat předpis se dá a nemusí to být prasečina. Dá se stát na chodníku, když se nechá místo pro chodce; dá se stát v zákazu, když to není skutečně nebezpečné pro provoz;stát vedle aut se taky může zastavit, když je to na chvíli; na přechodu se teda nestojí a v nepřehledných místech taky ne.
Kdo by mi chtěl oponovat, tak ať si udělá brigádu u nějakého zásobování a pak něco říká.
Před hodně lety, když mé auto musela MHD objíždět (když jsem vykládal u obrubníku, kde jsem mohl zastavit), tak mi policajt řekl, ať si raději vjedu na chodník, abych nekomplikoval MHDéčku cestu. Byl tam 1 pruh pro každý směr a chodník byl součástí malého náměstíčka, takže jeho šíře byla přes 10m v tom místě.
Myslím si, že je rozdíl, když blbě stojí zásobovní a nebo nějakej nablejskanej Mercedes/BMW.
Zkuste být empatičtí a spravedliví.
Všechno je jen o lidech,
když zásobování zastaví ve druhé řadě, trolejbus se stíhou protáhne, kolona až do...já jdu do obchodu pro objednanou věc, po celou dobu nákupu nikdo nic neskládá, v roku kanclu sedí několik lidí a pijí čaj nebo kafe...a řidiči je jedno, že kompikuje situaci v provozu.
Tak to je taky skládání zboží, které vidím často v tomto místě, v Pardubicích na ulici Jana Palacha.
Nepřiložil jste obrázek ale každý vjezd má charakter křižovatky a zákon říká, že: "na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní; tento zákaz neplatí v obci na křižovatce tvaru "T" na protější straně vyúsťující pozemní komunikace".
Pro řidiče, který vyjíždí nebo by vyjížděl jste překážka, pro kterou nemá rozhled.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.