Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, začalo mě auto na volnoběh blbnout, občas spadnou otáčky tak, že se motor na malý okamžik zatřese a potom zase dobrý. Řešit to nějak a nebo to nechat být? Mně to nevadí, jen aby to do budoucna nepřerostlo do většího problému.
Než začnou zdejší rádci tipovat cosi o snímačích, bylo by dobré vědět jaký je to motor, třeba pro 1.2 HTP je to projev začátku konce.
Je to 1,2 HTP. Píšete, že je to začátek konce, mohl by jste to více rozvést? Ještě doplním, že má za sebou 85000 km.
Rozhodně bych to vzal do servisu na diagnostiku (příčiny, ne jen vyčtení závad ze řj), je možné, že to bude jen ten snímač otáček, ale tenhle motor je pověstný ztrácením tlaku zprvu na jenom válci vlivem špatné funkce systému vymezování ventilových vůlí. Projevy jsou zhruba ty pooisované. Ještě jsem slyšel o tom, že to dělalo chybějící víčko od oleje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.