Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Dotaz jen pro zajímavost. Koupil jsem Lagunu (2006). Když jsem asi po týdnu měnil obrysovku v levém předním světle, po oddělání krytu baterky jsem objevil žárovku, klasickou PY21 v samostatné patici. Jedním pólem připojená přímo k baterce a druhým je rychlospojkou píchlá na kabel vedoucí k žárovce v předním levém blinkru. Je tam jen tak hozená bokem a takto zapojená Bliká současně s levými blinkry. Ať je v patici, nebo ji vyšroubuju, rychlost blikání se nemění (původně jsem myslel že je pomocí jí vyrovnán nějaký slepý odběr v elektroinstalaci). Máte někdo typ, na co jí tam kdysi sakra někdo dal?
Tak jediné co mě napadá je ten že nějaký majitel před vámi do blinkru nacpal LED žárovky s nižším odběrem tím pádem blinkr blikal rychleji a aby vyrovnal proud tak tam vsadil tuhle.Ještě , nemá laguna kantrolky blikače na vozík a nesvítí vám ze zapojenou s tou žárovkou?
Smysl tohodle bastlu netuším, ale jestli vše funguje normálně i po vyndání žárovky, doporučuju odpojit a zahodit. Volně pohozená žárovka, připojená natvrdo bez jištění přímo k baterii si koleduje o prů.er.
V případě, že by se nezbytnost tohoto řešení prokázala (pochybuju), bylo by vhodné to připojit trochu inteligentněji a hlavně bezpečněji.
No jasně, nějak jsem přehlédl, že je to vývod na kostru, myslel jsem, že je to takhle připojené na +
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.