Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepá žárovka?

Od: chuchvalec odpovědí: 5 změna:

Zdravím!

Dotaz jen pro zajímavost. Koupil jsem Lagunu (2006). Když jsem asi po týdnu měnil obrysovku v levém předním světle, po oddělání krytu baterky jsem objevil žárovku, klasickou PY21 v samostatné patici. Jedním pólem připojená přímo k baterce a druhým je rychlospojkou píchlá na kabel vedoucí k žárovce v předním levém blinkru. Je tam jen tak hozená bokem a takto zapojená *smich* Bliká současně s levými blinkry. Ať je v patici, nebo ji vyšroubuju, rychlost blikání se nemění (původně jsem myslel že je pomocí jí vyrovnán nějaký slepý odběr v elektroinstalaci). Máte někdo typ, na co jí tam kdysi sakra někdo dal? *smich*

Slepá žárovka?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak jediné co mě napadá je ten že nějaký majitel před vámi do blinkru nacpal LED žárovky s nižším odběrem tím pádem blinkr blikal rychleji a aby vyrovnal proud tak tam vsadil tuhle*nevi*.Ještě , nemá laguna kantrolky blikače na vozík a nesvítí vám ze zapojenou s tou žárovkou?

chuchvalec
To mě právě napadlo taky, že tam byly LEDky. Jenže proč jen na jedné straně? :-D Ne takovou kontrolku alepoň má Laguna nemá. Právě že na vyndání žárovky nereaguje nic. Alespoň jsem žádnou změnu nezaznamenal. No nic, vyndám jí ven. Snad mi neupadne kapota :-D

hodnocení

0x

Smysl tohodle bastlu netuším, ale jestli vše funguje normálně i po vyndání žárovky, doporučuju odpojit a zahodit. Volně pohozená žárovka, připojená natvrdo bez jištění přímo k baterii si koleduje o prů.er.

V případě, že by se nezbytnost tohoto řešení prokázala (pochybuju), bylo by vhodné to připojit trochu inteligentněji a hlavně bezpečněji.

doplněno 10.04.17 13:10:

No jasně, nějak jsem přehlédl, že je to vývod na kostru, myslel jsem, že je to takhle připojené na +

lll*

Kostra se nejistí a + jde z obvodu pro blinkr, tedy je jišťěné pojistkou blinkrů.

fik
hodnocení

0x

Ještě mě napadá že to měl nějaký zevl. Praskla mu žárovka v blinkru,nechtělo se mu rozdělávat světlo tak narval do motoru tohle aby mu to blikalo stejně rychle. Kromě těch LED jiné vysvětlení nevidím

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]