Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mám služební auto k dispozici i ke soukromým účelům, ale zajímá mě i služební jízda. Když vjedu do zahraničí, měl bych správně mít vyplněný formulář v anglickém jazyce úředně ověřený a notářsky ověřený. Každopádně bydlím kousek od Polských hranic a budťo jezdím třeba soukromé jízdy kousek za Polské hranice nebo třeba i služebně když někde jedu, kolikrát je lepší to vzít právě přes Polsko. Jak vyřešit tuto situaci, aby nedošlo k nepříjemnému problému se zahraniční policií, když mi bude chybět tento papír? Formulář obsahuje cílové místo, datum cesty apod. Když jezdím několikrát měsíčně a pokaždé jinam, tak jak to vyřešit? Ke služebnímu autu mám smlouvu, že mi je svěřeno, tohle mi nestačí? Děkuji za rady.
Ještě když jsem jezdil,tak jsem si psal svou knihu jízd a nikdy nebyl při kontrole v zahraničí problém.V autě byl papír o používání auta k soukromému účelu,ale nikdy ho nikdo vidět nechtěl.Byl ale napsán neutrálně bez uvedených údajů kam se jede a proč.Normálně ŘP,TP a knihu jízd.Dneska se stejně i ta kniha jízd děla on-line,takže možná už ani ta není potřeba.Vždycky jsem ale dispečerovi dopředu oznámil,že např.v sobotu jedu tam a tam a on mi to podepsal,abych byl krytej kdyby se nedejbože stala havárka.Spotřeba nafty se neřešila.Ale je to dva roky zpět,co jsem takto jezdil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.