Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Služební auto v zahraničí

Od: lukastei odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mám služební auto k dispozici i ke soukromým účelům, ale zajímá mě i služební jízda. Když vjedu do zahraničí, měl bych správně mít vyplněný formulář v anglickém jazyce úředně ověřený a notářsky ověřený. Každopádně bydlím kousek od Polských hranic a budťo jezdím třeba soukromé jízdy kousek za Polské hranice nebo třeba i služebně když někde jedu, kolikrát je lepší to vzít právě přes Polsko. Jak vyřešit tuto situaci, aby nedošlo k nepříjemnému problému se zahraniční policií, když mi bude chybět tento papír? Formulář obsahuje cílové místo, datum cesty apod. Když jezdím několikrát měsíčně a pokaždé jinam, tak jak to vyřešit? Ke služebnímu autu mám smlouvu, že mi je svěřeno, tohle mi nestačí? Děkuji za rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

0x

Ještě když jsem jezdil,tak jsem si psal svou knihu jízd a nikdy nebyl při kontrole v zahraničí problém.V autě byl papír o používání auta k soukromému účelu,ale nikdy ho nikdo vidět nechtěl.Byl ale napsán neutrálně bez uvedených údajů kam se jede a proč.Normálně ŘP,TP a knihu jízd.Dneska se stejně i ta kniha jízd děla on-line,takže možná už ani ta není potřeba.Vždycky jsem ale dispečerovi dopředu oznámil,že např.v sobotu jedu tam a tam a on mi to podepsal,abych byl krytej kdyby se nedejbože stala havárka.Spotřeba nafty se neřešila.Ale je to dva roky zpět,co jsem takto jezdil.

hodnocení

0x

my jezdime pouze s deklaraci od firmy k uziti auta, naradi karty atd.. nikdy nebyl problem.. ani to nikdy nikdo neresil.. jezdime hodne ven a tam te jen tak nekdo nestopne.. pokud neco nevyvedes.. spis pokud mas dodavku tak obcas celnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]