Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupe noveho auta

Od: blazek odpovědí: 6 změna:
zdravim,poprve v zivote budu kupovat nove auto,mel bych dotaz jak takova koupe probiha,zajima pouze platba.
V den objednani jsem zaplatil zalohu 10%,coz je standart.Jelikoz dalsi platba,doplaceni do celkove ceny, bude probihat prevodem budu ho muset udelat predem nekolik dni pred prevzetim vozidla,aby v den prevzeti mel prodejce castku na uctu.A to se mi moc nelibi...Auto jsem fyzicky nevidel,je v centralnim skladu znacky,cestou k prodejci se muzou stat ruzne veci,mam na mysli poskozeni,skrabance a pod.Co kdyz objevim vadu,i treba jenom "kosmetickou",jake budu mit pak moznosti napravy,kdyz prodejce uz bude mit auto zaplacene.Znate to,kdyz ptacka chytaji...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Přebírala jsem auto před 10 dny. Peníze na účtu budou muset být ještě dříve, než v den převzetí a k tomu ověřená plná moc na přihlášení a zřízení SPZtky. To trvalo 2 dny. Pojistku vozu si můžete sjednat sám na pojišťovně dopředu (nemusíte mít SPZ, stačí WIN kod) nebo vám bude nabídnuta na salonu. Pokud by na salon bylo vozidlo dovezeno s kosmetickou vadou, tak ho nepřevezmete - přebírací kontrolu s vámi bude dělat technik.

blazek
hodnocení

Takže v případe kosmetických a jiných vad je možné odstoupit od kupní smlouvy s nárokem na vrácením peněz v plné částce?
doplněno 06.04.17 20:00: jak dlouho jste prosím Vás čekala na dodání? Mě přijde trošku divné že i když je auto v centrálním skladu v CZ musím na něj čekat cca 2-3 týdny.Pry kvůli dovozu na pobočku a provedení předprodejní prohlídky.Je to normální?
xenofob

dokud auto nepřevezmete, nedojde k jeho prodeji a kupní smlouva nemůže být platná

ale ptáte se na věci které Vám mšl má sdělit prodejce

k novému autu dostanete čistý TP a požadujte zelenou paírovou převozní značku / je zdarma/ sloužící pro jízdu do místa registrace...zelenou kartu si uděláte sám a přihlášení také

Nevím jakou značku kupujete, asi to má každý prodejce jiné. Pokud na auto spěcháte, tak jste měl oslovit nějaký autosalon, který má auto již na svém skladě. Čekání na dovoz z centrálního skladu je normální, nikdo vám nepojede pro jedno auto třeba přes půl republiky. Jak to je z odstoupením od smlouvy ve vašem případě netuším, každopádně poškozené auto nejste povinnen převzít. Já měla na předkupní smlouvě uvedený termín, do kdy musí být auto předáno. Předprodejní prohlídka trvala 2 dny. Při tom se již zařizoval i převod a SPZ.

blazek
hodnocení

auto v konfiguraci kterou jsem si vybral mistni prodejce nemel skladem,proto ten vyberz centralniho skladu.Ten je vzdaleny cca 100km od salonu.

hodnocení

0x

Reklamace dle zákona a kupní smlouvy? V každém případě vám garantuju, že jak vyjedete ze vrat salonu, tak to poškození uděláte vy - nemůžete reklamovat. Ten kamínek, co poškodil lak, totiž vyletěl na auto v momentě, kdy jste ujel 10 metrů. Co tak převzít s řádnou prohlídkou? Pokud bude poškozeno - nepřevezmete nebo budete požadovat zápis, reklamaci, slevu, ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]