Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký moment

Od: honza2* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,jaký moment nastavit na momentovém klíči na alu ráfky Renault?Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na jaky Renault konkretne?

Na Twingo Te bude stacit 90Nm, na Mastera jich budes potrebovat 172.

honza2*
hodnocení

Clio 2016 originál Renault 16 letní a enzo 15 zimní díky

105Nm pro obycejne, 140Nm pro RS.

hodnocení

0x
No já na kola používám tkzv.loketní moment *smich* ještě mi nezklamal *palec*
krtek6*

tak tak...co ti ruka povolí...to stačí :)

lll*

To je právě celkem rozšířený omyl, on totiž stav kdy je to špatně nejde nijak subjektivně poznat. Řada lidí z obavy samovolného povolení šroubů provádí dotahování tzv. "na krev", toto je nejčastější omyl, systém není stavěný na takové dotahování, dochází ke zbytečnému namáhání disku, závitů, i těhlice a závitů. V chladném počasí může dojít i k plastické deformaci šroubu, což je úplně špatně a navíc je to za normálních okolností nedetekovatelné. Kola na osobním automocilu je bezpodmínečně nutné dotahovat stejným, optimálně předepsaným momentem.

krtek6*

informace není z mé hlavy...tohle mi kdysi řekl automechanik...dělá to tak prej 40let a nikdy neměl problém..že má ozkoušený, že ten moment, kterým se to má utahovat se rovná normálnímu utáhnutí rukou...ne na krev

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]