Dobrý den.Dcera má wv Sharan r.v.2002 nafta 1.9 a má problém s předním halogenovým světlem s plynovou výbojkou, nesvítí jí byla s tím v servisu a tam jí řekli že by oprava stála cca 20000kc.10000 světlo 10000 práce.Zdalo se jí to moc.ja tomu taky nerozumím jestli to je reálná cena.dival jsem se na to světlo na netu a moc jsem toho nenašel.svetlo nesvítí na straně řidiče, nevím jestli je to pravé nebo levé.kod světla je 7M3941017.Dcera bydlí daleko ode mě.prosim poraďte co s tím jestli akceptovat cenu servisu,dik
Pokud cena světla na netu je 8600,-Kč, pak servis koupí se svou slevou 10-30% levněji. Slušný servis by si řekl právě těch 8600,-. Za práci s xenonem 10 klacků? to je asi vtip... - změnit servis a těm chytrákům už nedávat ani korunu...
šikovný servis práce 30 minut i s vysátím koberečků...
doplněno 06.04.17 09:37:
xenon na vrakáči bych nekupoval... to je velký risk, že bude výbojka k.o. nebo nějaká maličkost za chvilku odejde... a vrakoviště si klidně řeknou 5000,- za starý kus bez záruky.
Bez světel ale jezdit nejde (tedy jde, ale je tu riziko pokuty a nehody...). Rozhodně bych se vykašlal na autorizované servisy s 1500,-Kč za hodinu práce - často kutil ze své garáže zjistí, že se nejedná o nutnou výměnu světlometu ale jen části, třeba právě výbojka za perfektshop.cz/...
fugass*
To je pravda. Bohužel firmy toto neřeší a takoví lupeni je škubou a pak maj i tu drzost říkat tyhle ceny běžným smrtelnikum. A co koupit na vrakovišti...přeci jen je to rok 2002...
poslat servis do zádale a to okamžitě...! xenony jsou sice drahej špás, ale už to není dneska bůhví jaká moderí technologie..koupit někde na bazaru..mám světla z druhé ruky..také xenony..dával jsem za ně před 8lety 9000,- a svítí do dnes..bez problému
Tak bud sou tam halogeny to jest obyčejná žárovka nebo xenony to jest xenonová výbojka? Dle ceny servisu asi ty xenony Takže je třeba zjistit co odešlo? Mohla odejít výbojka nebo startér nebo řj xenonu Dělá se to tak že se tyto veci postupně přehazují z funkčního světla Jinak bych to scháněl použitý po inzerci nový to kupovat je drahota Další možností je sehnat komplet obyčejná světla na H4 a přepojit to Koukněte v okolí po nákým autoelektrikáři ten by si stim měl poradit za rozumnou cenu doplněno 06.04.17 14:14: Ted sem dával do jednoho Forda S maxe D1S ky og českého výrobce GMP cena v elitu na slevu 700 kč Sou dokonce levnější než starline tak sem zvedav co vydrží
no pozor.. nemusi to byt tim modulem.. resil jsem to na superbu a bylo to jednotkou. pak samozrejme vybojka.. ale celkove je to cenovy nesmysl.. ale nevime jestli to je xenon nebo halogen a co se jim tam nezda ze chcou menit cele svetlo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.