Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor 1,6 tdi

Od: vandab* odpovědí: 16 změna:

dobrý den,je velký rozdíl v motoru 1,6 tdi 66 kw a 1,6 tdi 77 kw? Jestli ta slabší verze táhne mín atd...díky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vanad1*
hodnocení

0x

Je duben, humoru měsíc. Čím vyšší číslo, tím je něčeho více. Asi tak.

Velice vtipné...Zjišťuji,že zde v této poradně odpovídá a rádoby radí i ten, kdo o tom nemá vůbec "šajn". Ono nezáleží jen na výši čísel, ale hlavně zde na výkonnové křivce a celkovém naladění motorů a poradit dokáže ten, kdo zkusil delší dobu oba motory, Já tuto zkušenost nemám, tak zde tak pseudochytře neradím...

vanad1*

Já zkušenost mám bohatou a to i v provádění oprav velice poškozených motorů, o čemž nevíte asi nic. A výkon 66 kW je docela jistě menší než 77 kW s vyšším točivým momentem. To nevíte? Smutné.

vandab*
Tak si mi prd poradil chytráku
vanad1*

Pardon ale odpověděl jsem jasně. Pokud to nechápete ani v řeči čísel, je to marná snaha. Ale na hloupou otázku jsem nedal hloupou odpověď.

tycoon*
hodnocení

0x

Slabší verze míň táhne. Aby ta slabší verze jela, musí se na to více šlapat a více to točit a ve výsledku to pak i více žere. Pokud máte na výběr, zvolte výkonější verzi.

vandab*
hodnocení

dekuji za odpověd

hodnocení

0x
Že slabší verze jede méně než silnější není třeba psát. Slabší verze se ještě hůř sbírá z nižších otáček než silnější. Hlavně ve spojení s 5° převodovkou (typicky u Škodovek), neboť chvíli trvá než se vytvoří tlak v railu. S tímto motorem je třeba jezdit tak, aby nikdy nespadly otáčky do tzv. mrtvého pásma.
Berte tu silnější verzi a to pouze z manuálem. Bude jezdit do 5,5 litru v kombinaci.
vandab*
Já chci tento motor 1,6 TDI v Octavii 2 nebo 3 . A tak radši vemu tu 77 kw
octavia2
Dobrý den. Měli jsme tenhle motor v octavii 2 ve verzi 77kw a musím říct, že jel moc pěkně a byl absolutně spolehlivý. Když jsem ve firmě končil, měl za sebou porci 450 000km a co si pamatuji, tak se měnila akorát dvakrát spojka...Kdybych chtěl diesla, tak jedině tenhle, protože to byl doopravdy spolehlivý dříč.
vandab*
Já naftu ani nechci, protože moc nenajedu,ale TSI mě nedoporučuji,tak vemu tu 1,6 TDI 77 kw

tak si vem 1.6 atmosferu pokud najedes malo..

vandab*
Ta 1,6 atmosfera moc nejede
Taky se dělali dvoulitrový atmosféry. Chvilku jsem s tím jezdil a naprostá pohoda.
vandab*
Chci rok 2011 a výš a to se asi už ty dvoulitry nedělali ne? Myslím atmosferu

bambula*
hodnocení

0x

Záleží také, který typ má více chcíplejch koníků a kdo s ním před tím rajtoval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]