Nejste přihlášen/a.
A nebylo by snažší a bezpečnější ty pneumatiky vyměnit? Jsou i pneubazary,kde si za pár stovek koupíš pneumatiky aspoň použitelný,než se pak bát jestli vyjet za deště. Ono jestli pojedeš 50 tak se těžko něco stane,ale jestli tě chytí policajti tak ti zabaví i rodný list
Tazatel neuvadí, že by byly pneumatiky opotřebené pod legislativní hranici, ba naopak, s takovým vozidlem by nebylo možné jet vůbec a tazatel jízdu zvažuje. Navíc tazatel uvádí, že o možnosti pořídit jiné pneumatiky ví, ale tuto variantu rovnou zavrhuje.
Vůbec nevim jaká ta hloubka tam je. Kamarád odborník co mi to dělal jen rikal ať jezdím opatrně. Kdyby to bylo na sebrani ridicaku tak by mi to řekl.
Nesmíš jet jak debil Aquaplanning se vzorkem pod 2mm hrozí u lehkýho auta tak od 70kmh v hluboký vodě (louže v kolejích, v zrcátku vidíš jak se stopy auta hned za tebou zalejvaj vodou). Na mokrým bez větší vrstvy aquaplanning nehrozí, nebo jen v opravdu vysokých rychlostech. Horší gumy za mokra kloužou jak když na dobrých jedeš po sněhu (např. Barum), tak pomaleji do zatáček a pozor při brždění abys nebyl dlouhej, + drž si odstup od auta před tebou - vteřina je reakce a az 100 kmh může být rozdíl klidně 20 metrů = bezpečný odstup je 50 metrů (Německý "halb tacho" = polovina rychlosti v metrech platí docela dobře)
Boj se spíš tý dálnice, tam se všechno děje ve větší rychlosti.
Zatáčky na klouzavým - brzdit včas, před zatáčkou už musíš mít dobržděno.
Na ojetý pod 1,5 mm pozor - pokud někde nedobrzdíš nebo chytneš hodiny tak máš problém - vozidlo nezpůsobilé provozu, přímý vliv na nehodu = výluky z pojištění, krácení plnění atd.. Dále při silniční kontrole opět jízda s vozidlem nezpůsobilým provozu = příslušná sankce, pro chudého studenta likvidační. Když už tak sháněj jetý zimáky s 3 - 4 mm vzorkem, spousta lidí je vyhazuje = seženeš i za odvoz a v létě je na autě máš legálně, vlastnostma je značková ojetá zimní často lepší než nová letní čína (směs je už tvrdší a lamely krátké = chová se spíš jako letní)
Pneu sjeté pod 1,6 mm - na to se dá napasovat "technicky nezpůsobilé vozidlo" = 5 bodů, pokuta 5 - 10 tisíc, zákaz řízení 6 měcíců až 1 rok
V lepším případě se to hodí na "jiné porušení povinností" a blokově do 2000,-
Pokud způsobíš nehodu a sjeté pneu budou mít přímý vliv, tak škoda půjde za tebou (podobně jako když nabouráš ožralej)
= sežeň "za odvoz" značkový zimáky s aspoň 3mm a přehoď to. Pozor na poškození kordu - boule atd. = pořádně prohlídnout.
Když jsem byl chudý student tak jsem jezdil vlakem, auto jsem neměl, protože jsem na něj nevydělal. Na starých gumách se jezdit dá, ale chce to nějaké ty odježděné kilometry.
Pokud se nepeletu, tak minimální hloubka letních 1,6mm a i to už je docela málo. Člověk musí při dešti přizpůsobit rychlost a styl jízdy a dát si pozor na vyjeté koleje a kaluže.
Předpokládám, že budete mít nějaké starší menší auto, tak zkuste projet inzeráty na ojeté pneu. Lidem to často zbyde po prodeji protiúčtem nebo po sešrotování a taková sada pak vyjde levněji než dálniční známka nebo plná nádrž. Přece jen na silnici vás drží 4plochy o velikosti dlaně ...
jj 1,6. Na vodu to už je hodně málo, pod 3mm už to chce nejezdit na vodě moc rychle, v podstatě to je na dojetí po okreskách. Na dálnici při 130 louže v kolejích a s 2mm už vesele zaplaveš..
Aquaplanning = jet rovně a za louží až se kola zase chytnou se srovnat. Pokud se to točí do hodin, tak přední kola mít natočený pořád ve směru jízdy (např. natočení auta k ose jízdy 20° doprava = přední kola mít natočený 20°doleva; pokud je máš rovně tak po vjetí mimo louži tě to hodí doprava a točíš se jak vrtule)
že už je nemám Bůhvi jaký a celkem sjetý> takze ty pneu jsou dobry a neni co resit:-/
Babicku nepriveze zdravotnicka doprava (bo jak se to jmenuje)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.