Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olej 5W30 castrol, nebo 5W40 castrol

Od: 1463kw odpovědí: 6 změna:

dobrý večer, mám fabii 1.4 63kW. Chtěl bych se zeptat jaký tam mám dávat olej. Doposud jsem dával 5W30 Castrol longlife.

díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

0x
Už jste se tu ptal nemýlím se? Dal bych 10w40 ale jestli to máte na dolití, tak dolejte stejný co tam máte. Proč castrol? Měníte po 10tis.?

1463kw
hodnocení

mě by zajímalo v čem je lepší ten 5W40 olej

fugass*
Rozdíl zde:
123-olej.cz/...
xx*

5w30 je méně viskózní a není vhodný do saharských veder. 5w-40 je více viskózní je vhodný i na léto v Řecku (je do 35°C). Ani s jedním olejem nic nezkazíte ani v zimě ani v létě. Jen s 5w-40 budete moci motor více zatěžovat při vedrech v létě.

hodnocení

0x
Hlavně ne castrol. Shell, valvoline, total, q8...

vanad1*
hodnocení

0x

Hlavně si přečtěte informaci od výrobce auta, kde vám říká jasně, jaký olej. Ostatní rady jsou jen pivní tlachání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]