Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Benzín s nízkým oktanovým číslem

Od: jakub* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, dokáže mi někdo poradit?
Přítelkyně natankovala do mého Passatu 1.8T benzín regular s oktanovým číslem 87. Je možné, že je to důvod, proč auto nejde nastartovat? Děkuji za jakékoliv odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fugass*
hodnocení

0x
Kde jste tankovali? Toto je americký benzin, ale tankuje se v usa ve velkém (je levný) a jet by to mělo normálně.

hodnocení

0x
Tak do kanystru naberte 100 oktanový benzin ať se to v nádrži naředí. Sice to nevyřeší to špatné nastartování ale jakmile nastartujete, ta směs pak už bude v pohodě použitelná.

lll*
hodnocení

0x

Není to pravděpodobné ale vyloučené taky ne. Nižší oktanové číslo potřebuje větší předstih zážehu, pamatuju to z ježdění na pionýru, když jsme jezdili na super, chtělo to snížit předstih a přidalo určitě nejmíň desetinu koně a líp to chytalo ;)

Kdes přiel na to,že benzín s nižším oktanovým číslem porřebuje zvětšit předstih?Je to přesně naopak.

hodnocení

0x

Zdravím,ano je to možné.Můžou klidně odejít svíčky.Kolik litrů natankovala benzínu?Ale radší bych,ten benzín z nádrže vypustíl,a nalíl naturál 95,nebo 100 oktanový benzín.Možná budete,muset vypustít zbytek benzínu co je v motoru.Chlavně stím benzínem 87 nejezd´ite.Můžou se klidně podpályt ventily. ;)

vernon
Celý tvůj příspěvek je jeden totální nesmysl, ty ventile...
Benzín 87 okt.MM je 90 okt.VM a ten Passat na to pojede, ale bude mít dost snížený výkon. Doporučuji naředit s vysokooktanovým benzínem.
fugass*
Jasně že to pojede. Doředit lepším palivem. Jestli tazatel píše z USA kde se tohle tankuje normálně, tak to benzinem nebude. Tady se to dá někde sehnat? Lidi proč se tu urážíte?

jakub*
hodnocení

Zdravím, tak jsem to odčerpal, dolil 93 (kvalitnější tady asi neseženu) A přidal Octane Booster. Pořád nic, tak jsem to nechal odtáhnout do servisu, kde kluci zkoušeli, zkoušeli, až nakonec vytáhli svíčky, vyčistili je, stříkli Starting Fluid a bylo po problému. Nevím, kde přesně byla chyba, ale diagnostika mi stejně ukazuje 5 chybových kódů. Možná i díky tomu, že to bude chipnuté. Všem děkuji za pomoc, snad Pašík pošlape v pořádku. A ano, jsem v USA.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]