Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava uto ventilku pneu

Od: karel21® odpovědí: 5 změna:

Z tlakové nádrže ustředního topení začal ucházet vduch přes ventilek.Vyměnil jsem středovou část ventilku a to několika různými novými kusy nasadil kovovou čepičku která má uvnitř těsnění. Vše řádně dotáhl a vzduch pořád uniká. Za měsíc asi 0,5Atm.Vzduch uniká přes ventilek,zkouška jarovou vodou. Poradí někdo co stím? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Prosím upřesněte - jedná se o expanzní nádobu, tlakovou s kovovým tělem? máte foto?

doplněno 03.04.17 20:39:

Myslel jsem si to - to je plechová nádoba, ve které je něco jako duše s ventilkem - pro srovnání tlaku vody. Pokud někdo někdy poškodí otvor ventilku, opravy jsou dvě možné - jedna je výměna celé expanzky, druhá je alternativní...:

google.cz/... - místo ventilku srovnáte závit a našroubujete toto. Doporučuji vodo-topo pásku pro lepší utěsnění v závitu.

Bohužel - toto někdy není možné třeba z důvodu prostoru... takže kovový vršek s gumičkou - po dofoukání expanzky opět obtočit bazenyshop.cz/... a pořádně JEN JEDNOU UTÁHNOUT VRŠEK VENTILKU - pokud povolíte a opět utáhnete, je to k prdu a můžete koupit nový ventilek.

Tato úprava může vydržet i celou sezonu - tímto já řeším už 4 roky expanzku na elektrokotli, který mi servisní technik zničil :(.

topic
hodnocení

2x

Obvykle to kolem ventilku orezne, pak nový ventilek(střed) nepomůže. Čepička by ale těsnit měla bez problému - nejspíš je málo zašroubovaná a těsnění nedosedne na čelo... Do kovové čepičky přidej ještě jedno těsnění nebo dej normální plastovou čepičku (utáhnout stačí lehce - při přetáhnutí se odlomí čelo čepičky). Pokud tam chceš ventilek, tak tam můžeš přidat další, např. toto: google.cz/...

Ale nemusí to těsnit stejně jako ta čepička - tam bude problém..

hodnocení

Prozatí jsem nádrž nahustil na 1,5Atm ventilek jednou omotal teflovonou páskou a dotáhl kovovou čepičkou.Zatím bubliny ventilek nedělá. Tak po čase uvidím zda to pomohlo.Dík za rady.

hodnocení

Oprava auto ventilku pneu

doplněno 03.04.17 19:53:

Tlak 1,5Atm

doplněno 03.04.17 20:31:

aaaradiatory.cz/...

fugass*
hodnocení

0x
Kolik tam máte tlaku? Ventilek odříznout a naletovat nebo namontovat nový. Dělají se i dělitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]