Nejste přihlášen/a.
Píšete v nějakém divném (mne neznámém) nářečí českého jazyka!?
Termosatat se do pllohy 90°nikdy nedostane to píšete o teploměru chladicí kapaliny! termostat je zařízení otevírající po dosažení stanovené teploty chladicí kapaliny tzv velký okruh (malý okruh: motor- výměník topení-motor, velký okruh:motor-topení-motor-chladič).V porvní řadě na Vašem místě vyměním čdlo budíku teploty a současně i preventivně termostat.
Jinak u některých modelů je toto běžné.I v nejparnější dnech mi teploměr ukazuje cca75°c když pak ukazuje 80°-pak spíná čidlo saharu.Podotýkám že termostat mám dobrýale čidlo ukazuje jinak.
to mas jednoduche. projed to a pokud teplomer nic moc neukazuje, tak musi byt spodni hadice na chladici studena.. pokud je vlazna nebo horka tak je termostat KO.. mohlo by to byt jeste cidlo.. ale pokud rikas ze se to v kolone ohriva tak to bude termostatem
Pokud je spodní hadice horká je špatný chladič neboť zatím na všech autech co jsem měl jde hadice od motoru-termostatu do chladiče nahoře a spodní se studenou-ochlazenou kapalinou jde do motoru! Projeď to,vezmi externí teploměr OPATRNĚ otevři chladič a změř skutečnou teplotu kapaliny ,nebo přilož kontaktní teploměr na horkou hadici a budeš vědět ihned zda-li je teploměr OK nebo kecá .Jinak po jízdě musí být hadice od termostatu do motoru (pokud funguje termostat )telá či horká dle délky a tím stupně zahřátí motoru. Jinak já si toto ověřuji (většinou jen po výměněn kapaliny s odvzdušněním) při nastartovaném motoru a chodu na volnoběh jistou dobu je hadice do motoru studena,až stoupně teplota na danou mez (otevírání termostatu)-pak začne postuponě teplat až nakonec je horká ale současně s otevřením (plným) klesne skokově teplota na budíku ale ne o desítky ° jen o pár!
A vůbec co je to to za typ motoru a auta?
Nejsem si jistý tvým problémem. Mám opel vectra c1.8 16v. Stalo se mi to, že se mi auto hřálo (ručička na teploměru stoupala) jen pokud jsem stál na místě. V případě záběru na dálnici nebo do kopce teplota padala dolu = řešení bylo koupením a vyměněním termostatu.
chyba je jednoznacne v termostatu, ktery zustal otevreny. Zrejme odesel, ale muzes ho nejdrive zkontrolovat, jestli pouze nejaka uvolnena mechanicka necistota, treba kus rzi, ci vodniho kamene nezustal zaklinen a nebrani funkcnosti. Jinak vymena. Nakonec ho pri te demontazi muzes dat do hrnce s vodou, zahrivat a merit teplotu Uvidis sam, jestli a v kolika stupnich pracuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.