Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvrakované auto znovu zprovoznit?

Od: mare* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, v životě se stávají různé situace, rozvedete se probíhá dělení majetku a zůstane vám auto. Přihlásit auto na sebe vám připadne zbytečné. A tak chodíte na technické prohlídky s velkým a malým techničákem až jednoho dne vám řeknou že auto bylo zvrakováno. Bývalý manžel ho nechal zvrakovat ani k tomu nepotřeboval žádné papíry a SPZetky. A ouřadové tvrdí že už s tím nejde nic udělat. Setkal se s tím už někdo? A opravdu už s tím nejde nic udělat?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

3x
Obávám se, že nejde, jedině se soudit o peníze za auto s bývalým manželem a v případě výhry si za peníze koupit nové.
doplněno 01.04.17 14:00: Viděl bych to tak, že exmanžel byl tady na poradně, někdo mu poradil ať jde na úřad, nahlásí ztrátu dokladů, dali mi nové, pak nahlásit ztrátu RZ a pak s RZ i doklady došel na vrakoviště a nějakým způsobem docílil toho, že dostal papír o ekolikvidaci.Pak šel na úřad a auto "odhlásil".
mare*
hodnocení

Děkuji za odpověď všem co pochopili dvě otázky v úvodu. Někteří nejsou tak chápaví a snaží se posuzovat ostatní podle sebe a taky tak vypadají ty jejich příspěvky. Bohužel tohle je možné tady na Hané a stačí mít známé na policii. Potom asi není problém sehnat doklad o likvidaci, který je nutný k zvrakování. Nepotřebujete souhlas vlastníka, nemusíte odevzdat značky, nemusíte mít velký a malý techničák, nemusíte mít doklad o zaplacení pojistky, prostě stačí mít dobré známé na policii. A potom vám někdo poradí dejte trestní oznámení na policii. Ještě jednou dík , už nebudu nic doplňovat.

xenofob

1.) blondýno, doklad o ekolikvidaci není nutný k zvrakování

2.) ke zvrakování nepotřebujete pojistku

3.) policie nemá se zvrakováním nic společného

mare a to se vytahujete, nebo omlouváte?

fran56ris*
hodnocení

2x

Bez dokladu od výkupny ho nemůžou zvrakovat.Zvláště jestli fyzicky existuje + doklady.Pokud v tom mají prsty úřednící,podat trestní oznámení,ale ne na Policii,tam ruka ruku myje z dopravním úřadem i když spadá pod město.Ofotit auto ze všech stran i s SPZkama,okopírovat doklady a navšívit nejbližší STÁTNÍ ZASTUPITELSTVÍ ;) Tam zepsat trestní oznámení.Oni už Vám poradí na koho !

repkin*
Ruka ruku myje? To myslíte vážně? To co jste napsal o Vás něco svědčí, ať si každý sám rozmyslí co ... Kdo asi podle Vás od toho státního zastupitelství ten spis dostane? Podle Vašich odpovědí zde na pořádně mi přijdete jak má matka... ta totiž taky zamrzla o 30 let zpátky ještě v minulém režimu ... Ono co si budem povídat, jako učitel autoškoly máte na těch dopravních úřadech a mezi policisty taky hodně kontaktů, to ani nemluvím o finančních úplatcích od rodičů a uchazečů samotných a o naturálních službách od uchazeček že? To je tak, když zloděj křičí chyťte zloděje ... taky jsem mluvil s pár učiteli z autoškol, docela mi spadla brada, co jsem se dozvěděl ...
doplněno 03.04.17 07:13: Veškerý spisový materiál v rámci trestních spisů dozoruje statní zastupitelství, má možnost nahlížet do spisu a vydávat pokyny, stejné usnesení jako oznamovateli a poškozenému chodí i státnímu zástupci, který v případě, že se mu něco nelíbí, tak usnesení zruší a vrátí policejnímu orgánu ss pokyny k doplnění ... takže kde je chyba na PČR nebo SZ?
Lidé nadávají na policisty, že pouští zloděje a násilníky, jenže PČR je zadrží a vyrozumí opět SZ, o vazbu žádá na podnět od PČR opět SZ a rozhoduje o něm soud, takže ty lidi nepouští PČR ale SZ a soud.
fran56ris*

Já jsem už 17.let v invalidním důchodu, tak ze mne nedělejte zločince.

Soudím se z bývalou a chtěl jsem podat trestní oznámení za zfalšované podpisy.To mi poradila moje PRÁVNIČKA *zed* asi ví jak to na policii chodí.Pokud nedostanou spis ZHORA a podáte to sám na policii, tak to tam bude rok ležet, protože mají důležitější práci.A jelikož pár "státních zaměstnanců" znám, tak advokátce dàvám za pravdu.

Nechtějte abych si domyslel vaše povolání.*cteni*

to si ale jen myslíš? Nebo si děláš legraci? Já podal TO a policie naopak jednal hooodně rychla a pak na statním zastupitelství to trvalo asi 1/4 roku a nakones Státní zástupce i přes jednoznačně ze strany policie vyšetřené podvodné jednání daného lupínka ochránil s tím,že se ničeho nedopustil i když nás obral o 12 000kč. Navíc že jeho rozhodnutí je neodvolatelné a tudíž já jako poškozený jsem byl dle něj i viníkem Velmi dobrá zkušenost se st,zast.

doplněno 03.04.17 18:46:

U nás na Hané nevím ,tam jsemnic tzakového neřešil. toto bylo SZ Boskovice či Blansko ale TO podáno v JH ,řešila PČR JH ve spolupráci s PČR BK.

doplněno 04.04.17 17:34:

Já vím kde leží Haná.Byť píši o BK a JH, tak přesně vím kde leží nejen Haná ,ale dokonce velmi dobře znám města PV,OL,VY.Nakonec by bylo špatné kdybych to jako rodák z PV neznal!

fran56ris*

Tak potom záleží město od města.Ještě by na to mohla povaha regionů.

To o čem mluvím se děje na Hané. *tanec*

doplněno 03.04.17 20:46:

Olomoucký kraj.

vanad1*
hodnocení

2x

Pokud mělo auto doklad o ekologické likvidaci, pak to úřad mohl udělat. Ten doklad mají v evidenci vozidel u vás.

xenofob
hodnocení

2x

hezká pohádka, ted zkuste srozumitelně napsat, na co se vlastně chcete zeptat

lll*
hodnocení

0x

Uvádíte příliš málo informací, "zvrakovat" neni žádný oficiální termín a k ekologické likvidaci je potřeba vozidlo ekologicky zlikvidovat. Ještě je možnost, že dal vozidlo do depozitu a systém ho vyřadil z registru když si ho tušim do roku a půl nevyzvedl.

hodnocení

0x

Mare asi buďto dle rady p.Repkina se soudit s Ex nebo si nasypat popel na hlavu a říci si že bylo zbytečné i auto používat a NEPŘEVÉST jej na sebe.Pkd by se toto v rámci dělení majetku udělalo-nemohl by Ex auto vařadit z evidence !

On ho možná v rámci rvačky o majetek ze sebe odhlásil a bylo v polopřevodu.
A v půlce loňského roku ze zákona skončilo.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je auto bez papírů,nejde ho znova legálně uvést do provozu.V současné době se řeší stovky případů automobilů s falešnými doklady.Policie jim falešné doklady odebere a už jim nedovolí na silnici.Majiteli zbudou oči pro pláč.

ceskatelevize.cz/...

JABRAKA

cechacek*
hodnocení

0x

S ohledem na dotaz z 1.4., tak je to solidní vtip

xenofob

to bohužel nebyl dotaz

Jen zajímavé,že Mare-tazatel neupřesnil či nepísnul nic víc k dotazu!

xenofob

Bude to nadprůměrně inteligentní blondýna která se domnívá, že my v poradně jsem spojené nádoby a chápeme, jak mohla léta jezdit na STK zvrakovaným autem...a další souvislosti...

Samozřejmě "ouřadové" evidující vozidla nejsou Milá Sally a pokud měla dotyčná nějaké vztahové problémy s ex-manželem, měla by navštívit profesionální po-manželskou poradnu...ale tomu ex se vůbec nedivím protože komunikace je základem dobrých vztahů a tato MARA není schopna vznést ani jedne normální dotaz...dobře jí tak:-P

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]