Nejste přihlášen/a.
Pozor,šrouby nemusíš dotahovat totálně na krev,není to vhodné. Po čase ještě zalehnou a povolit je potom je velmi obtížné. Šrouby u kol namažu grafitkou,prvně přitáhnu vzduchovou pistolí,až je auto na zemi,vemu normálně křížový klíč na kola a normálně utáhnu,žádný že bych na tom skákal nebo to jinak znásilňoval,prostě co utáhnu rukama abych se u toho nepodělal a to je všechno,nikdy v životě se mi žádné kolo nepovolilo.
Pokud nemáš cit a chceš mít jistotu,pro každé auto existuje údaj na jaký moment se utahují kolové šrouby,kup si momentový klíč,nastav na něm hodnotu a utáhni to tím..pak máš jistotu že je to utažené naprosto správně
No často se stane,že to při povolování praskne,když nějaký expert skáče na klíči div se u toho nepo... No a to je potom srandy kopec a peněz taky kopec. Nedejbože když někde prorazíš pneumatiku,tak jsi totálně víš kde,protože to kolo prostě nesundáš.
Jj to jsem dělal na svém 1. a 2.autě-pak jsem utrhl šroub,odvrtalale šejdrem a jezdil jen s imitací šroubu než jsem se dokopal k výměně ložiska a náboje.stálo mne to jen nové ložisko a láhev rumu na dílknu skrz vylisování a nalisování ložiska.Od té doby-máznu olejem nebo LHM (to mám vždy v autě) a dotáhnu ještě na heveru při držení kola rukou,pak spustím a dotáhnu ještě rukou -většinou asi jen max 1 otočku a po ujetí 50-100km kontrola dotažení-od té doby není problém.Měním celá kola doma ne v servisu,tam jen pneu na discích.
dotáhnu rukou malou pákou a při povolení musím vždy vysunut na delší páku (výsuvný klíč na kola s dvojím ořechem-17 a 19mm)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.