Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skutr během jízdy, přestal táhnout

Od: martinskuta odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu. Mám skutr - Honda X8R-S. Jel jsem z práce na skutru a během jízdy přestal táhnout. Tak jsem ubral plyn, jelikož jsem jel trochu rychleji a dokodrcal se naštěstí až domu, ale musel jsem jet opravdu tak na čtvrt plynu a do kopce jsem tak, tak vyjel. Chvílema to jakoby mělo snahu, chytnou druhý dech, ale při přidání plynu to opět dusilo. Doma jsem zkoušel nastartovat, to bylo v pohodě na volnoběh, ale prostě při akceleraci to jakoby dusí. Jsem přez motorky naprostý laik, ale vzduchový filtr je čistý a ještě mně tak napadlo, že jsem doléval benzín z kanystru až po víčko nádrže, tak jestli se nemohla dostat do trysky v karburátoru nějaká nečistota? Ale nevím, která tryska by to mohla být? Nechci něco vyšroubovat a zadělat si na další problém. Nebo svíčka? ...prosím! Poradte, kdo máte nějaké zkušenosti. Děkuji za případné odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

0x

Mohla by byť pripchatá odvzdušnovacia dierka na nádrži.Skúste otvoriť nádrž,a znovu zavrieť.Či sa to nezlepší.

vanad1*

Nádrž se pro takovou zkoušku nazavírá ale jen zajistí, aby benzín netekl ven. Pokud to pojede normálně, nevyrovnávají se vám tlaky nad hladinou a pak je problém s víčkem. Pokud to pojede pořád blbě a skůtr je běžný bez vstřikování, pak musíte najít hlavní trysku a tu vyčistit. Pozor na poškození otvoru v trysce při čištění. Musíte si ji vyhledat v manuálu.

martinskuta
hodnocení

...tak jsem se šel podívat na ten skutr a otevřel jsem nadrž a víčko je v pohodě. ,,Dýchá". Pak jsem šel ještě jednou na vzduchový filtr a zdá se mi, že ta závada bude u karburátoru. Ono totiž, když jsem ho nedávno čistil , shodil jsem ho ze sání karburátoru a byl úplně suchý. Ted jsem ho shodil a v to gumové kolínko, co je na něm ten filtr, bylo uvnitř úplně mokré od benzínu i v tom hrdle byl vidět a cítit benzín. To by nemělo, že? Nevíte, čím to může být?

vanad1*

To je OK. Při jízdě se tam podtlakem mele směs benzínu a vzduchu. Hlavně aby byla čistá hlavní tryska. Filtr se dá vyndat a při jízdě na pár metrech je hned jasno. Pokud není ve výbavě filtr na benzín, pak je vhodné ho tam dodatečně instalovat.

eshop-avima.cz/...

hodnocení

0x

Podívej se na tu svíčku.Ta svíčka,už špatně může házet jiskru pod větším tlakem.Doufám,že ste naléval do nádrže čerstvý benzín? ;)

isteron2
hodnocení

0x

Upchatý výfuk od karbonu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]