Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake zvolit pneu?

Od: luko* odpovědí: 11 změna:
Zdravim,chtel bych se zeptat jaky mate nazory na protektory na leto? Kuli starym pneu ackoli maji vyborny vzorek musim koupit nove a jelikoz bych rad usetril tak premyslim nad protektorama,jenze v lete se chystam jet 1200km na dovolenou a nevim zda by to protektory zvladly...? Co vy na to?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

1x

Dnešní celoprotektory jsou jinde než dřív když se navařil jenom běhoun který pak často odletěl. Za mě klidně. Na pracovních autech to používáme na všech a nejsou s tím problémy. Sjede se to všechno skoro stejně rychle a kupovat kvůli tomu prémiovku aby se na tom najelo o 5 tisíc km víc je kravina. Docela hodně mě překvapili i čínský pneumatiky farroad,pneumatika s cenou 2/3 a byl jsem úplně zaraženej jak jsou tichý a jak pěkně drží. I podle těch eurocedulek mají celkem dobré parametry. Jestli nebude do 10 tisíc km po nich tak bych klidně doporučil i je.

Je celkem jedno jestli budeš mít celoprotektory,nebo číňany nebo nějaký levný pneumatiky. Musíš na to hlavně myslet a nechtít po nich výkony jako po závodních pneumatikách-zkrátka jezdit s mozkem

hodnocení

0x
Cestu na dovolenou by protektory jistě zvládly, ale myslím si, že na pneumatikách se nevyplatí šetřit. Tudíž bych je já osobně rozhodně nebral.

hodnocení

0x
Osobně bych nekupoval další ,ale ojezdil ty staré,teda pokud nejsou praskliny jak v bocích pneu tak v dezénu.ale je to jen na Vás Pro různé lidi co tvrdí jak je to nebezpečné atd-NENÍ teda nesmí se jezdit jako na púokraji možností auta a svých .již jsem jezdil na asi 15-20 let starých protektorech.

hodnocení

0x

Protektory na autě - jedině na cesty po polních cestách nebo na horách... případně na cestu z domu na poštu a do školky - pokud cesta není víc než 300 metrů.

Poslouchat ten hluk celou cestu na dovolenou bych nezvládl. Raději bych si koupil bazarové mírně jeté značkové než protektory...

Osobně však na pneu nešetřím - pneu, brzdy a palivo kupuju co nejkvalitnější - na ostatním ušetřit můžu.

hodnocení

0x
Protektory bych bral pouze na druhý auto, kterým se jezdí jen samý krátký cesty.
Jinak bych volil zlatý pneumatikový střed (ani drahé značkové ani žádnou no name značku) takže bych vybíral ze značek Barum, Matador, Sava atd.

lll*
hodnocení

0x

Protektory rozhodně špatný nejsou, ale ne vżdy se vyplatí. Třeba na Felicii stojí protektor typuju 700kč, nová kleber, sava, barum cca 850kč, tam to nemá smysl lea na nějakou exotiku může být rozdíl i dvojnásobný. A třeba na kamionu je protektorování samozřejmost, tam životnost pláště končí zpravidla až výbuchem (nadsázka). Myslim si, ale že protektorovaná pneu nenajede steně jako nová, bude hůře vyvážená, takže bude disk obouchanej zinkem dokola a jízdní vlastnosti nebudou taky jak u nový. Navíc je tam stále to malé riziko, že jim při protektorování uniklo nějaké poškození pletení z minulosti.

fik

Záleží kdo to protetoruje,najede klidně i víc než nová a těch závaží tam taky nějak výrazně víc nepadá než na nový. Jezdí ke mě na přezouvání 4 dodávky z jedné malé spediční firmy. A jak protektor,tak nová pneu jim vydrží téměř totožně. Říkají že jediný čeho si všimli je že je to oproti novým pneu o kapku hlučnější,jinak vůbec nic. Nikdy se nestal nějaký vážný defekt,nebo natožpak aby to třeba explodovalo. Když ke mě jezdí pro pneumatiky na protektorování,velmi důkladně si je prohlížejí. Jak je na nich sebemenší poškození,tak je nevezmou. Dokonce na to mají i takovou mašinku,asi něco na bázi ultrazvuku,kterým to projedou jestli není nějaká vážná neviditelná vada uvnitř

fugass*
hodnocení

0x
Na jaký to máte auto? Ty starý dobrý jsou moc starý?
luko*
hodnocení

Tak mam to na r.scenica rv:2000 a 1,6 16v,ty stary jsou cca 10 let a maj asi 3-4mm vzorek,jedny jsou barumky a druhy tyfoon
doplněno 01.04.17 08:24: A jinak s autem za tyden najedu do 100km a jednou mesicne vylet treba okolo 300km,no a ted v lete chci jet akorad do chorvatska,jinak nic vic..
fugass*
Vemte protektory nebo někde rok starý gumy za pár peněz.
Kdyby to auto mělo před sebou dlouhý život, řeknu, kup Micheliny a nešetři. Vydrží ti 10 let a tím se ti vyplatí vyšší cena. Na auto tohohle stáří bych dal Debica. Vyjdou tě o stovku dráž než dobrý protektor a máš novou gumu ze směsi ze které stejná fabrika v Polsku lisuje goodyeary.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]