Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis auta - poškozený VIN

Od: thanuir odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám dotaz - prodal jsem auto, nový vlastník s ním jel na evidenci, kde mu řekli, že je nečitelný VIN (asi 1, nebo 2 čísla). Potvrzení mu dali s tím, že je potřeba nechat VIN opravit. Nyní se ptám, když s tímto potvrzením a se vším ostatním co k přepisu potřebuji zajdu na úřad, přepíšou auto na nového vlastníka s tím, že si on zajde na svůj úřad a požádá o povolení k opravě VIN, už na své jméno, jakožto nový vlastník?

Předem děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevyhovělo evidenční kontrole, nemůže být provedena změna vlastníka. Nejdříve opravit znaky, pak přepsat.

danys*
hodnocení

0x
Když jsem kupoval motocykl minuly rok- veterán, mel částečně vin vyrezly. Majitel musel na úřad,zde nafotili, dali papír s pokynem k výrazeni, to si nechal vyrazit, jel opět na úřad,zde opet vyfotili,zapsali do TP a pak se to prepsalo. Samozřejmě opět nova ek
thanuir
hodnocení

Dobře, to chápu. A jak je to v tomto případě s 10ti denní lhůtou na přepis? V případě, že je již podepsána smlouva a lhůta běží. Protože mi bylo řečeno, že na udělení toho pokynu na vyražení mají nějakých 14 dní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]