Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla

Od: st* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

Když je auto a značky v depozitu, já uzavřu s smlouvu s kupujícím,tak až po uzavření smlouvy mohu sjednat povinné ručení, nebo mohu i před přes internet? Protože když jsem kupoval jiné auto, tak jsem použil zelenou kartu původního majitele, kterou pak zrušil a já si vystavil svou. Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicka*
hodnocení

2x

Na auto v depozitu není třeba pojištění. Následně pro vyjmutí z depozita musíte předložit platnou technickou způsobilost a platnou zelenou kartu, kde je rozhodující předmět pojištění (auto) a ne pojistitel.

doplněno 29.03.17 22:55:

Co "nelze použít pro jízdu"? Pojištění a technickou? Asi nějaké změny v předpisech, které mne minuly!

Na přepis to jde ale nelze použít pro jizdu

Honzo, Vaše odpoveď nedává smysl, prosím, upřesněte, co nelze?

Děkuji

doplněno 30.03.17 08:21:

Honzo, pokud má neplatnou kartu, nemůže jí použít nikdy. Opět nechápu, Vaší odpověď, ale to nevadí.

Nemůže použít zelenou kartu bývalého majitele pro jízdu domu např. z duvodu neplatnosti.
doplněno 30.03.17 22:38: Milane, zmeni li se majitel, neni možno použít pojistku bývalého. Pojištění podpisem smlouvy popr změNy v registru konci. Nevím jak ti to mam víc vysvětlit. Nejsem pojistovak. Ale byl jsem před tímto na pojistovne upozorněn. Spousta lidi to tak smeli a pokud zpusobi nehodu, tak muze byt velký problém.
cicka*

Tvrdíte naprosté hlouposti, které nejste schopen doložit jinak než agenturou JPP!

Honzo, nevadí, že nejste pojišťovák, stačí abyste znal zákon 168/1999, pak již nenapíšete takové nepřesnosti, jak píšete. Podle Vás je to tak, že prodejce a kupec uzavřou smlouvu (i ústní), vymnění si plnění z této smlouvy a v tom okamžiku končí platnost zelené karty. Tak to vysvětlujete, nebo jsem Vás nepochopil?

Přeji hezký víkend

hodnocení

0x

Můžete uzavřít smlovu po internetu kdykoliv, třeba i před koupi, ale nevidímjediný důvod, proč to dělat.

Pojištění potřebujete, abyste vyzvedl značky z depozita a pak s vozidlem můžete vyjet. Jinak bez značek se nesmíé jezdit, zadrží Vám řidičské oprávnění na 6 mes. až rok.

doplněno 30.03.17 08:12:

Pokud vozidlo nepojede po vlastní ose, bude naloženo na vozíku, tak není třeba pojištění.

st*
hodnocení

Jistě já přijedu s vozíkem samozřejmě

krtek6*

na manipulaci s autem, které má značky v depozitu nepotřebujete pojištění, protože auto nesmí na silnici...to, že ho povezete na podvalníku nevadí..prostě naložite a jedete...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]