Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Když je auto a značky v depozitu, já uzavřu s smlouvu s kupujícím,tak až po uzavření smlouvy mohu sjednat povinné ručení, nebo mohu i před přes internet? Protože když jsem kupoval jiné auto, tak jsem použil zelenou kartu původního majitele, kterou pak zrušil a já si vystavil svou. Díky
Na auto v depozitu není třeba pojištění. Následně pro vyjmutí z depozita musíte předložit platnou technickou způsobilost a platnou zelenou kartu, kde je rozhodující předmět pojištění (auto) a ne pojistitel.
Co "nelze použít pro jízdu"? Pojištění a technickou? Asi nějaké změny v předpisech, které mne minuly!
Honzo, Vaše odpoveď nedává smysl, prosím, upřesněte, co nelze?
Děkuji
Honzo, pokud má neplatnou kartu, nemůže jí použít nikdy. Opět nechápu, Vaší odpověď, ale to nevadí.
Honzo, nevadí, že nejste pojišťovák, stačí abyste znal zákon 168/1999, pak již nenapíšete takové nepřesnosti, jak píšete. Podle Vás je to tak, že prodejce a kupec uzavřou smlouvu (i ústní), vymnění si plnění z této smlouvy a v tom okamžiku končí platnost zelené karty. Tak to vysvětlujete, nebo jsem Vás nepochopil?
Přeji hezký víkend
Můžete uzavřít smlovu po internetu kdykoliv, třeba i před koupi, ale nevidímjediný důvod, proč to dělat.
Pojištění potřebujete, abyste vyzvedl značky z depozita a pak s vozidlem můžete vyjet. Jinak bez značek se nesmíé jezdit, zadrží Vám řidičské oprávnění na 6 mes. až rok.
Pokud vozidlo nepojede po vlastní ose, bude naloženo na vozíku, tak není třeba pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.