Nejste přihlášen/a.
Škoda Fabia...příteli přestala svítit žárovka světlometu. Vyměnil jsem mu ji za novou a nesvítila taky. Vodiče ve svorkovnici jsou pevné, bez známek poškození. Zasadil jsem do svorkovnice původní žárovku a při vkládání zpět do světlometu blikla, po definitivní instalaci a zajištění pružinami svítila. Obě vlákna. Následující den však nesvítí opět. Napadá mě, že není kvalitní kontakt na kostru. Fabii a její elektroinstalaci neznám, vlastnil jsem jen auta staré generace, tam člověk opravil skoro všechno. Poraďte, kde hledat závadu. DĚKUJI A PŘEJI KRÁSNÉ SLUNÍČKOVÉ JARNÍ DNY !
fugass - Přepětí je dokola omílaný nesmysl, napětí soustavy je udržováno regulátorem nabíjení.
Problém praskajících žárovek ve Fábii spočívá v přehřívání žárovek, původně tato světla byla určena pro projektory, ale narychlo je upravovali pro použití s halogenkami, které se v tomto světle přehřívají - bylo to narychlo splácané a řádně nevyzkoušené (tak museli vydat "oficiální lži " o přepětí, proudovém nárazu a podobné bláboly)
Asi v únoru mi u Focusu přestalo jedno přední světlo svítit, tak jsem koupil novou žárovku a po výměně se nerosvítila Tak jsem vrklal s kabílky v patici a začla svítit i ta stará. Po pár dnech se to zase opakovalo a tak jsem vrklal ještě více a už to dva měsíce zase svítí, tak to neřeším. Když znovu začne, tak to teprve vezmu zámému na kontrolu.
To čekáš až ti to zhasne v noci? Nebo ještě líp až ti zahoří izolace drátů? Někde máš zlomený drát nebo špatný kontakt. Kvůli takovýmhle píp hoří auta nejčastěji...
jak jsem psal, když to znovu začne, dám to automechanikovi. dle tvých obav bych asi z jedné zhaslé potkávačky v noci to měl odstavil mimo silnici, zavolal odtah a s majákama dojel do servisu, co?
Zas to nepřeháněj. Ale zase pokud víš, že tam je zlomený drát, špatný kontakt v konetoru atd., tak neni moc chytrý nechávat to tak. To zahoření izolace je obvykle z těchto důvodů - přechodový odpor = teplo, zapálí to izolaci a už to jede. Pokud hýbeš drátama a je to svítí - nesvítí, tak tam špatný kontakt je. Neni to paranoia, ale naprost reálná situace.
Auta hoří nejčastěji kvůli elektrice - 1) prošoupe se izolace = zkrat, ale ne tak velký aby shořela pojistka. 2) přechodový odpor (zlomený drát, vyhřátý konektor atd.) Chytne izolace kabelu a už to jede. Pokud to netípneš hned, tak ti nepomůže ani velký hasičák...
= nenechával bych to "až to zase zhasne", ale řešil bych to co nejdřív...
Máte tažné zařízení? Často jsem potkával lidi s problémem se světly - problém byl ve zkratu v zásuvce TZ - při couvání bouchly do nějakého patníku a dráty se zkratovaly...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.