Nejste přihlášen/a.
Zdravím žil a pracoval jsem 15 roků v zahraničí, kde jsem neměl auto, protože jsem ho tam nepotřeboval, ale nyní se hodlam vrátit a koupit si nějaké auto, ale bohužel mám 14 roků propadlý řidičak. Chtěl bych se zeptat zda někdo nevíte, jestli budu muset dělat znovu autoškolu, nebo půjde propadlý řidičák ještě vyměnit za nový? Díky.
Na úřadě Vám udělají nový řidičák, bez nutnosti navštívit autoškolu. V ČR nezle ztratit řidičské oprávněním propadnutím lhůty na výměnu řidičáků.
Bez platného řidičáku nesmíte řídit, ale řidičské oprávnění Vám zůstává. To jsou dva právní pojmy.
nalim, děkuji za poděkování, není to časté, aby tazatel poděkoval.
Přeji Vám úspěšný návrat do krásné ČR.
Pokud je mi známo,tak řidičské průkazy se začaly měnit hlavně kvůli fotografii.Ve starých měli lidé fotky když jim bylo 15.let.
V 45.ceti už je těžko někdo poznal.Pokud Vám ho nesebrali za přestupky nebo dnes body,tak platí do 65.let,potom musí dotyčný chodit na lekařské prohlídky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.