Dobrý den, svítí mi kontrolka závada motoru a píše mi to:Système antipollution défaillantPodle překladače je to :systém proti znečištění slábnoucí.Což bych chápala jako že je třeba vyměnit vzduchový a nebo palivový filtr.Neví někdo o co se přesně jedná?Děkuji
Vzduchovy filtr urcite auto nepozna , tam nejsou cidla a palivovy? To urcite ne. Je to proste zavada na motoru a je treba jit do servisu , auto napichnout na diagnostiku a vycist chyby a pak resit co dal.
Diesel motor neni spatny , ale ne ty nove eko motory s ekokur**tkama. Hlavne diesel je na dalnice a dlouhe trasy. A ne kratke cesty. Jinak radeji at benzin mi zere 8l nez 5,5l dieslu , kdy mi odejdou vstriky , dvouhmota , turbo , egr , dpf a zaplatim to co za benzin navic za 5roku
Ano kazdy to ma jinak spocitane , ja co kazdy den jsem v podzemnich garazich o OVE , ktomu zvysena teplota spalovani , ochazi driv motor , podpalene ventily , neni kde dat rezervni gumu , jine svicky , olej se ma menit driv , spatna kvalita LPG na cerpackach , mensi dojezd (pokud nechci mit v kufru valec jak pro cloveka) ...
Hdi neni moc motor na jezdeni po doktorech , kdy se nevypaluje filtr pevnych castic. Je spis na dalnice. Ktomu zatim to pojezdi , pak uz ale auto nepojede , azbse filtr ucpe uplne. Kdyz bude stesti pujde udelat regeneraci filtru , kdyz ne tak vymontovat a zkusit ho procistit a kdyz uz tez ne tak jedine novy filtr. Je to proste soucast ekologie a je to takzvane dalsi ekokur**tko. Jinak novy filtr stoji kolem 6-7tisic. Ale napojit na diagnostiku to chce , mohlo odejit toho vice , treba i egr ventil. Taktez rad odchazi , cena opet kolem 6ti tisic. doplněno 27.03.17 11:32:
Felina se oproti ekodieslum neda srovnavat.
dolby*
Já měla před tím Felinu a v pohodě.
Tohle je r.v. 2007 ,tak už má něco najeto. Měl by mít teda nějakých 140 tisíc. Aspoň to teda ukazuje .Předemnou ho měl nějaký důchodce. A ja toho také moc nenajezdim.
Uhnala jsem známého a odpoledne jedu na diagnostiku. Tak dám vědět jak jsem dopadla.Doufám že to nebude raketa.
přidává se tam aditivum? Myslím k tomu DPF filtru...
Jinak filtr opevných částic je časovaní bomba, za první vyčištění dáte 6-8 tisíc, vydrží to několik tisíc km a pak se závada objeví znovu, následuje výměna fltru za 20 - 30 tis a víc Kč
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.