Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studený start cvakání

Od: 1463kw odpovědí: 7 změna:
Zdravím, mám fabii 1.4 63kW 58 tis km najeto a když je studený start tak něco cvaká v motoru na volnoběh jak je motor teplý už nic necvaká. Co to může dělat? Mám to řešit v servisu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Cvakaji hydrostely , chce to zkontrolovat olej.

lll*
hodnocení

0x

Řekl bych, že to může značit špatnou nebo žádnou funkci, nebo absenci funkce systému automatického vymezování ventilových vůlí.

1463kw
hodnocení

oleje tam je kousek u horní rysky (mezi min max).

Olej měním po 10 tis km. Dávám tam 5W30 Castrol long life

fugass*
Tak při příští výměně zkuste Millers oil 10w40 a před výměnou propláchnout flushem podle návodu. Kolik stojí litr toho ,,zázraku" co tam dáváte? A po kolika km ho měníte?

hodnocení

0x
Pokud to jsou opravdu hydrostely (jak sici stroj) tak je olej bud moc ridky (dal bych spis 5W40) nebo ti jde voda do oleje pres praskle tesneni a olej je ridky. Podivej se pod vicko oleje zda tam neni slehackova emulze.

1463kw
hodnocení

Olej měním každých 10tis km. Stoji cca 1100kc 5L. Žádný šlem pod víčkem není a nikdy nebyl, jezdím s tím dlouhé trasy.
fugass*
5w30 je řídký. Zkuste desítku. Pak je ještě přísada do oleje právě zabraňující cvakání hydroštelů, ale na to mi přijde, že máte zase málo najeto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cvakání hydroštelů

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]