Nejste přihlášen/a.
zdravim Vas ludia.
Mam vectru c 2003 2,0 benzin a teraz zacinam pozorovat ze mi vrzga prava zadna strana napravy, ked sa naprava viac zhupne.. pripadne ked ju viac rozhupem samostatne.. ten zvuk sa prenasa, tak neviem identifikovat odkial to ide.. vcera som skusil vybrat tie gumy od stabilizatora a poriadne ich namazal.. na prednej naprave to pomohlo no na ten zadnej pravej strane nic.. stale to vrzga.. skusal som aj olej cez striekacku na niektore pohyblive diely aku su silentbloky ramena, tam kde sa mi dalo dostat. Neviem kde mam este hladat 3x som mal dole koleso 3x som skusal hladat.. Mohol by to robit tlmic? Strunu mam samostatne na takych gumennych dorazoch tam som tiez nafacal vazeliny a aj WD40 a nic nepomohlo. Este ma napada stalizacna tycka, samotna struna alebo tlmic.. len tycka by asi skor buchala ze?
Kedysik mi to nerobilo vrzal len predok... Na naprave nevyzera byt nic volne ani nejak opotrebovane vizualne..
Kov se unavuje - opotřebovává - už jste někdy zažil rupnutou pružinu? Servis někdy sám nepozná, ale jezdil bych opatrně a dal na prohlídku do servisu.
"Hej ten som tam videl.. a da sa to spravit podomacky? Alebo servis? Kolko moze stat oprava? Ako to rameno ide povolit?
no tak po domácku se to opravit nedá - výroba nějaké alternativy může znamenat nehodu, ten díl má hodnotu cca 100,-, max 300,-.
Nejhorší je práce - u některých náprav a stavu koroze to může být na půl dne práce pro dva lidi - dělal byste půl dne zadarmo? tipnul bych si ze známosti cenu opravy 1000,-
Jestli nemáte na díly a servis, nechte to vrzat, dokud to neprdne...Olej gumu rozežere, pocit klidu bez vrzání je jen dočasný. Toť můj názor.
struna neni prasknuta na 100 % to by som videl a skor by zrejme cvakala ako vrzgala keby je zlomena.. ked som dal aut ona dvihak a zdvihal druhym dvihakom napravu na ten strane kde to vrzga, tak sa absolutne nic neozvalo.. spravi to len ked je auto na kolesach a trosku viac ho rozhupem, tak to je pocut jak stare dvere na skrini.. a zase zadok mi ani nehadze a ani nemam absolutne nepravidelne zjazdene pneumatiky, ze by to robilo rameno.. neviem si to ja vysvetlit.
Může vrzat silentblok nápravy,nebo jestli je to víceprvková náprava tak klidně i nějaký čep. A namazat to z venku VD kolikrát vůbec nepomůže,jen výměna opotřebené součástky. Zažil jsem na svém autě(felicia)že vrzala zase přední náprava. Nemohl jsem na to přijít,zkontrolované vše co se dalo,vyměněné uložení tlumičů a stabilizátoru. Až mě napadlo vzít normálně klasickou smažáckou stříkačku s jehlou,do ní natáhnout olej a přes prachovku jsem do každého čepu dal pár kapiček oleje. A hned bylo po vrzání-přitom ty čepy byly netknuté,bez jakékoliv vůle,staré tak maximálně rok a originál.
Může vrzat třeba taky to uložení tlumiče,nebo jestli je nahoře nebo dole pružina uložená v nějaké gumě-může ta guma být prasklá nebo silně opotřebená a vrzat to tam.
Pokud je to obyčejná torzní náprava,zažil jsem u peugeota kde byla vyrobena z víc kusů,že se vlivem kroucení někde v prostřed uvolnil svár a vrzala přímo ta náprava a to velmi hnusně jak se třel kov o kov-tam pomohla jenom jeji výměna
co si pamatuju vectry maj ty zadní těhlice uchycený na tkzv. kuločepech sou dva jeden nahoře druhej dole ty časem vyreznou a vržou
na chvíli se to dá řešit tak že jehlou napíchneš gumovou krytku čepu a injekční stříkačkou tam napereš olej
ale stejně tě bude čekat výměna
cčka to maj taky
potřebuješ 2ks na levej zadek a dva kusy na pravej zadek
rameno ven vylisovat a nalisovat nový
já si to dělal na béčku tam šlo spodní rameno dolu a na něm dole a nahoře byly kuločepy dělal sem si to sám se známím co má dílnu a hever
starý čepy sme normálně vybouchali a nový naklepli jen je nesmíš mlátit za střed nebo je zničíš já to vzal po obvodu za pomoci gola ořechu
až ty starý vyklepneš důkladně ten vnitřek ošmirgluj pak to uvnitř namaž mazivem a naklepni novej
co může stát oprava netušim zkus info tady : forum.opelclub.sk/...
mě to taky nebouchalo jen vrzalo prolejval sem to olejem až se to jednou uvnitř dolámalo a poznal sem to tak že se mi zadek lámal v každý zatáčce tak sem to pak komplet měnil
jinak postup práce ti přesně nepovim je to dýl co sem to dělal
kolo ti neupadne jen to bude mít vůli a nebude ti to držet v zatáčkách takže opatrná jízda a můžeš si blbě sjet gumy
já na tom jezdil cca 14 dní než se našel čas na opravu
píchni tam jehlu s olejem pod tu gumu a naper tam aspon dvě stříkačky a to z každý strany jednu
můžou vrzat jak gumy stabilizátoru tak sem se setkal stim že vrzal i jeden s s čepů stabilizační tyčky
myslel sem stabilizační tyčky na púřední nápravě
já gumy před montáží lehce mažu grafitkou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.