Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odlášení Škodovky

Od: bohohammer odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

v rodině děda vlastní Škodu 120GLS, která již neprošla technickou. Já chci ale vůz časem dát do co nejlepšího stavu, kažodpádně, co se nyní má/musí dělat s doklady a značkami? Vše donést na úřad do depozitu? Jak je to s povnným ručením? Slyšel jsem, že když se nějak odevzdají značky, tak pokud bychom chtěli auto přihlásit na veteránské, tak se platí nějaký poplatek v řádu několika tisíc. Je to možné? Co radíte? Nevím o tom vpodstatě žádné info, takže jsem vděčný za jakýkoliv příspěvek. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejdříve bych zařídil převod na Vás, zároveň uložit značky do depozitu. Tím se nemusí platit pojištění. Vozidlo dáte do takového stavu, aby prošlo technickou. Až si budete jist, co s vozidlem udělat, klidně to uděláte, třeba budete jezdit na současných značkách.

xenofob
hodnocení

0x

ekodaň připřevodu je 10tis Kč

pokud absolvujete tzv. klubovou atestaci na historickou původnost škodovky, přesně tu, která se dělá i pro veterány před jejich zápisem do registru veteránů a předložíte o tom příslušné dokaldy , budete při převodu z dědy na sebe od eko-poplatku osvobozen...pořád píšu o evidenčním úkonu v registru silničních vozidel, do registru historickýách vozidle to dávat nebudete protože je to zbytečné a navíc se tam dělá ještě další astestace navíc...

Doufám že jsem to napsal jasně a srozumitelně, pro podrobnější informace se bracejte na svůj registr vozidel

bohohammer
hodnocení

Velice děkuji za Vaše odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]