Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Mám Golfa ročník 1995 1.8 AAM 55kw a vyskytl se u něj menší problém. Nedávno byla dělaná hlava, těsnění pod ní, většina těsnění na vršku, celkově tak nějak údržba motoru po tom co těsnění padlo. Nové koleno od svodů ke katíku, všechny filtry(Až na palivový ten se bude dělat zítra), olej(Castrol Magnatec 10W40), vzduchový filtr, svíčky(Jednobodové DENSO) kabely, zapalovací cívka(Meyle), víčko a palec rozdělovače(EPS) a lambda sonda(Originál prvovýroba BOSCH) plus ještě čidlo teploty oleje. Problém je v tom že auto i přes to nejede jak by mělo. Při stání na plynu když držím otáčky na určité hodnotě tak je slyšet jak motor vynechá, zaškubne sebou v silentblocích, buchne do výfuku, otáčky na vteřinku o kousek spadnou ale hned se zase vrátí. Z výfuku jde černý kouř(ne namodralý olej nežere, na tlaky to nevypadá chytne na drc i ve větších mrazech) auto divně smrdí ale jede jako splašený(Nějak moc dobře na to jak tenhle motor má být líný), pří jízdě není nic cítit. Za studena, respektive po delším stání se stává že motor běží jak sekačka, třese celým autem, prdí z výfuku a jakmile mu jen trošku přidám div mě neprohodí čelním sklem. Jakmile se motor ohřeje na 90° nebo blíže k této teplotě auto jede jak má.
Zkoušeno:
Odpojit novou lambdu-pořád stejné
Vyměnit podtlakovou hadici ze sání k posilovači-bez výsledku
Očistit svíčky+ výměna za jednobodové(Původně 4 kontakt BOSCH na radu že na staré auto se nehodí)-Auto delší dobu jezdilo bez lamdy(Byla odpojená, po výměně svodů jí nebylo kam dát protože ty nové neměly závit, ta nová je napevno navařená v koleni, hned pod svodama)
Vyměnit všechno okolo zapalování viz výše- mírné zlepšení ale pořád to není ono
Za běhu motoru hýbat se vším možným včetně vstřikovače zda si to někudy nesaje falešný vzduch, nic
Odpojení baterky na 10 minut, proveden reset řídící jednotky jejím odpojením, bezvýsledně
Samozřejmě by se závada hledala snáze kdyby auto šlo napojit na diagnostiku. Bohužel mám jednu z posledních verzí Golfu která ještě používala OBD-1 konektor tudíž OBD-2 diagnostika kterou mám (ELM 327) si s ním ani po nadrátování podle diagramu nerozumí. Jsem už bezradný. Nevadilo by mi to kdyby díky té bohaté směsi auto nežralo jako tank a ráno cestou do práce jsem si o volant nevymlátil zuby jak to škube.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.