Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit ohledně nabiječky z Lídlu.Mam už dvě a u obou řešim stejný problem, když ji zapojim na autobaterii tak svití, že je zapnutá, ale při přepínání nic nejde. Pořás jen sviti, že je zapnutá. Děkuji za jakoukoliv radu.
Stačí vyměnit mikrospínač. Je to klasická závada téhle starší verze, ty co prodávají teď už to nedělají. Sám sem ho v loni po 5 letech měnil. Stačí koupit správnou velikost spínače, dával jsem tam myslím 6x6x8mm a k otevření je potřeba trojůhelníkový bit 3.0. Postup viz video.
ještě vám můžu poradit nouzové řešení, také jsem to dělal než jsem se dostal k výměně spínače. Rozeberte nabíječku a do spínače nastřikejte nějaký sprei na kontakty Kotaktol, WD40 já měl v nouzi po ruce jen Silkal a i ten fungoval. Spínač přestane zadrhávat a bude zase chvíly fungovat.
Vybrousit z jinýho bitu, např. inbus nebo ožvejkanej křížák. Rychlejší než shánět
Jde to i z hřebíku atd., jen pozor je z bláta. Kvalitní materiál je lepší.
Často stačí i vyříznout ze dřeva nebo plastu
Na tyto trojúhelníkové hlavy šroubů jsem už několikrát s úspěchem použil obyčejný rovný šroubovák akorátní šířky. Zkuste.
já jsem uspěl u nejbližšího Vietnamce, měl tam přesně tu sadu nářadí co je na tom videu za 39Kč
Já jsem před lety v Globusu (tam je svět ještě v pořádku ) narazil na super sadu snad všech možných bitů v modrém plastovém kufříku (asi 20x15cm) za férovou cenovku (snad 200 nebo 250Kč)..
Jediná nevýhoda, když je šroubek v hluboké díře. Snad tahle sada půjde ještě sehnat (už jich mám jen čtvrtku bez kufříku...
V tomhle případě by to určitě zvládnul i plochý šroubovák nebo přibroušený hřebík viz výše. Šlo to celkem zlehka
První verze občas opravdu trpěly na vadný mikrospínač. Novější už ne.
Zkuste nabíječku připojit na jinou autobaterii. Podivné, že vám to dělají obě.
Někdy, při slabší baterii při detekci napětí, trvá několik (i desítek) minut, než nabíječka pochopí co má vlastně dělat .
Ten mikrospínač se totiž neprojevoval ze dne na den, nejdřív začal občas blbnout, než se odporoučel úplně.
Tak trojuhelníkový bit jsem opravdu sehnal u Vietnamcu a nabiječku rozebral, srřikl jsem tem mikrospínač WD40 a nic.
Tak ted přemýšlím, jestli to mám dál řešit, myslim, že je to nad moje silý něco pájet :D
chce to stříkat pomalu okolo tlačítka aby to natklo dovnitř a pak párkrát promačkat, nicméně může být uvnitř už v takovém stavu že to nepumůže, záleží jak dlouho zlobil než přestal přepínat.
co se týká výměny tak pokud máte správný spínač tak pak už je to sranda a myslím že to zvládne i laik a nebo se určitě najde v okolí někdo kdo si na to troufne
Když už jste to teda rozebral a nezkusil to na jiné baterii, co takhle ten mikrospínač změřit, jestli po tom WDčku funguje?
No to vubec nevim jak a čím to změřit .Já jak jsem ji rozebral a prostříkal a pak zapojil tak jsem tam strkal šroubovák a přepínal jsem to šroubovakem a občas se dotknul ty desky a tam to pak zajiskřilo. Tak si řikam, jestli má ještě vubec cenu něco stim dělat
Já jsem prostě antitalent
propípnout multimetrem jestli spíná, spínají se vždy dvě nožičky vedle sebe a je jedno na které straně měříš protože protilehé nožičky jsou propojené.
Nabíječka se dá přepínat šroubovákem když propojíš právě dvě nožicky na jedné straně je to jako kdybys zmáčknul tlačítko.
Asi nemáš elektrotechnický talent Pokud jsi odpálil zkratem součástky tak pápá, oprava nemá smysl
Ještě máš druhou nabíječku na další pokus :D
Mikrospínač vyzkoušíš i drátkem a žárovkou - pokud je spojený tak svítí. Nebo "vypípáš" multimetrem.
Výměnu mikrospínače si nacvič na něčem ze šrotu - staré tiskárny atd., pokud nemáš doma tak sběrný dvůr atd. Pájet se dá i nažhaveným hřebíkem který držíš v kleštích :D Místo mikrospínače můžeš připájet drátky a spojovat je (ten spínač dělá to samé
Neboj tohle se naučí i cvičená vopice, když vytrváš tak to budeš umět taky
buď není v zásuvce (dioda svítí protože si bere proud z baterie), nebo je to tím, že je z Lidlu.
už by jste lidi mohli pochopit, že nejste tak bohatí, aby jste mohli kupovat levné věci
jj, zrovna tahle nabíječka není laciný šunt, ale patří k těm dobrým. Srovnatelnou jinde pořídíš tak za 2kKč..
Na starších občas odchází mikrospínač tlačítka, vzhledem k jednoduchosti výměny to je spíš piha na kráse než známka šuntu... V záruce vyreklamuješ, po zároce za pár babek koupíš mikrospínač, snadno vyměníš a jede se dál viz příspěvek od peter 23
Obecně nářadí z Lidlu patří mezi použitelné a často příjemně překvapilo. Hoblík, gola sada, vrtáky, autožárovky, bity, flexa, vrchní frézka, vrtací kladivo, pokosová pila, atd. atd. Poměr výkon - cena je hodně dobrý. Naopak šunt je stolní pila, závitníky a podobně.
no a tazatel má dvě na prd, tak to má asi zrovna pech. já mám 5kilovou a ta nezradí a když tak za ní dostanu i něco v kovošrotu.
No, zrovna u vercajku z Lidlu to tak úplně neplatí. Většinou se dá koupit úplně identický výrobek pod jinou značkou za dvoj až trojnásobek.
Myslíte tuto nabíječku? skutrportal.cz/...
Čtyři roky šlape bez problému. Použivám ji s bratrem jak na auta tak na motorky i baterii na chatu.
Naštěstí jsou rozebíratelné, tuším, že jsem v ní měnil mikrospínač za něco takového arduino-shop.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.