Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna vniřní kliky dveří felicia 95

Od: autobus® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

kdo by mi prosím poradil jak vymenit vnitřní kliku dveří u felicie r.v. 95 / zlomená páčka /. Musí se zdělat čalounění dveří a jak postupovat? Za pomocnou radu předem děkuji . Olin

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

2x

Musíš sundat tapec dveří,klika pak drží tuším na jednom šroubku a dvou západkách. Vyklapneš táhlo,povolíš šroubek,vyndáš,nandáš novou a zaděláš,nic těžkýho

hodnocení

2x
Vysroubujes cudlik, sundas kryt z madla, jde to dost blbe, musíš zabrat. Pak vysroubujes myslím 4 šrouby. Jeden je dole nad prihradkou pod krytkou, dva v madle a jeden vedle kliky. Pak chytnes za prihradku a musíš to smerem od dveří vyskubnout. Někdy to jde lehko, někdy dost ztuha. Zbytek pochopis.

hodnocení

2x
To by tě mohlo nasměrovat *palec*
vectra-club.cz/...
hodnocení

Zdravím pane Ďábel, názorná ukázka "mě nakopla " tapicírunk je tedy přichycen obdobně jako na favoritu a po odkrytí folie bude přístupné ostatní. Mě se jedná jen jak vyměnit zlomenou kliku a nevěděl jsem připojení vnitřní kliky s táhlem k zámku. Je to asi nějaký háček táhla zavlíknutý v klice z druhé (odvrácené) strany. Nezlobte se, že se ptám až tak polopatě ale všiml jsem si, že Vaše odpovědi v poradně mají pro tazatele váhu ,proto využívám odpovědi k další komunikaci s Vámi. Děkuji a ještě jednou, rád čtu Vaše názory a rady. Olin

vernon
Obložení dveří Felicie je připevněno stejně jako u Favorita, protože je to identické obložení. Samozřejmě myslím Fáčko po roce 1993, ne ty staré typy s tím placatým koženkovým tapecem. Ty už se snad ale všechny rozpadly, už jsem takového Favorita neviděl ani nepamatuju...
Tapec je nacvaklej takže po obvodu postupně zabrat a vycvaknout
Ta klika se po vyšroubování vysune ze dveří a to táhlo si z druhý strany vyhákneš
Zámek bych kvuli tomu nesundaval to táhlo je tam chycený a zajištěný ségrovkou abys ho sundal musí zámek ven ze dveří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]