Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupil jsem nově vyrobené korkové lamely na jawa 23 mustang - takové ty stříbrné a nedávno jsem zaslechl že jsou nekvalitní a že můžou zadřít ložiska těma šponama atd. Je to pravda? Případně můžu ty korky vycvakat a dát do těch původních?
To neznám ,ale korkové lamely se jen tak nevyckvatávají a zacvakávají.
Normální je povařit v horké vodě, aby změkly pak se rovnoměrně nasadí do mřížky a počká se až vyschnou.
Poté se na sklo položí brusný papír a obě strany se obrousí do roviny na požadovanou výšku.
Nějak si ty opravy pletete s výměnou komponentů v PC.Tak to nefunguje - vycvakat a nacvakat
Je to tak, jak píší přede mnou. Ovšem nevím, jaké lamely sis koupil, nemám křišťálovou kouli, nevím, zda jsou kvalitní nebo ne. Ale předpokládám, že jsi koupil dvě spojková kola s korkovými špalíky přímo z výroby, když je to typ 23, je tam dvoulamelová spojka, takto se to prodávalo, když jsem ještě na pionýru jezdil (na starších jednomístných typech s jednolamelovou spojkou se měnily špalíky a kolo zůstávalo). Předpokládejme, že ta nová kola nejsou špatná, z výroby budou korky jistě usazeny přesněji než se dá doma udělat. Korky nasucho nevycvakáš ani kdybys chtěl, to bys je poškodil, ne-li zničil. To bys musel povařit kola, vytáhnout korky a vsadit do starých kol (tam už nebudeš mít skoro žádnou rezervu na případné obroušení nerovností), i tak korky s největší pravděpodobností poškodíš... Pokud není příliš vytahaný primární řetěz, nedělal bych to, použil bych ta nová kola, jak jsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.