Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou hodnotu ET u alu kola můžu použít?

Od: radim3* odpovědí: 4 změna:

Pánové,v originálu mám kola alu s hodnotou ET 27(6.0 R15,pneu 195/65/15),je mi jasné to,že je to hodnota v mm a čím je menší,tak kolo víc vyjíždí od nápravy ven,ale mám zájem o kola R15 s hodnotou ET 15,což je rozdíl 12 mm a nevím zda-li je to dobré na Citroen C4 coupe.Nemáte s tím někdo zkušenosti?Opticky zvenčí je tam místa dost,ale...

PS:Nechat si vystavit ke kolům typový list nic nezaručuje a k dopravákům si nechat zapsat do TP jiné kolo taky ne,stejně to při kontrole a STK nikdo nepozná,ale jde mi o to,jestli někdo nemá zkušenosti s následním zatížením vozu nebo s tzv. plným rejdem.

Díky za každou informaci.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
podívejte se na citroen club. Jinak pkd je možnost půjčit si je a vyzkoušet je je pak to nejlepší.Akorát nechálu Váš dovětek ::"Nechat si vystavit ke kolům typový list nic nezaručuje a k dopravákům si nechat zapsat do TP jiné kolo taky ne,stejně to při kontrole a STK nikdo nepozná."Typový list má vydat prodejce (pokud je nové u starých je problém ) a zaručí (typový list po zápisu do TP-ORV) legálnost daného kola a toto se nedělá u "dopráváků" (ti to možná pak řeší při nehodě) ale na úřadu -dopravním odboru .evidenci mot.vozidel a jinak narazíte-li na znalce nebo šťouru-pak máte i s jiným ET na STK problém.
radim3*
hodnocení

Máte pravdu,ale všechny fora řeší změnu ET na větší a já mám opak,snad to bude sedět,v každém případě dám vědět.

vanad1*
hodnocení

0x
radim3*
hodnocení

kola RT 15 sedí perfektně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]