Nejste přihlášen/a.
Budeme montovat spojku na feldu, spojková sada LUK, co se vám osvědčilo na vystředění spojky, je nejlepší to udělat kusem poloosy odněkud z vrakoviště? Nebo na to je nějaký osvědčený přípravek?
díky
Originálně je na to středící trn. Pokud nemáš soustruh,dá se vyrobit i ze dřeva. Musíš mít kulatinku přesně odpovídající průměru otvoru v lamele,pak si musíš vyříznout kroužek který odpovídá přesně otvoru v zubech přítlačáku. Do toho kroužku pak přesně ve středu vyvrtáš otvor odpovídající té kulatince. Když to skládáš,dáš lamelu,na ni přítlačák který chytneš jenom aby tam držel-neutahovat. Kulatinku dáš do lamely,na ni nasadíš ten vyrobený kroužek a tím spojku vystředíš. Pak dotáhneš na moment přítlačák a můžeš jít montovat převodovku. Někdo to dělá i od oka,ale to je mi proti srsti,protože když to tam nemáš úplně přesně a pak tam rveš převodovku,můžeš něco poškodit. Když dáváš převodovku,je velmi dobré mít člověka na opačném konci motoru s ráčnou nasazenou na matici řemenice klikové hřídele. Zatímco ty dáváš převodovku,on s tím může lehce hnout a zuby do sebe líp zapadnou. Občas se stane že když to trefíš blbě,bez drobného otočení motorem to tam prostě nedostaneš
díky za odpověď!
narazil jsem na tohle:
" nejlepším přípravkem je vyndaná mrkev z nějakého starého motoru"
Co myslí tím "mrkev"? vypadá to jako poloosa-viz obrázek
To je vstupní hřídel z převodovky. Pokud to ovšem nemáš po ruce,je to bezpředmětný. To jen tak z převodovky nevyrveš
Mrkev z převodovky Š100 - 120 (měla by být použitelná) vyndáš poměrně snadno. Stačí sundat vypínací váleček spojky a vzniklým otvorem vidíš na "ségrovku", která mrkev drží na hlavním hřídeli převodovky. Při troše šikovnosti tu ségrovku vytáhneš a pak mrkev prostým tahem vysuneš z převodovky. Teď jen honem najít tu starou převodovku
Já jsem to svého času "středil" klíčem na kola - delší stranou, ale nevím, zda jsou ty klíče pořád stejné. Jinak se dá použít jakákoli vhodná kulatina, jde to i násadou od smetáku vhodného průměru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.