Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Passat spotřeba

Od: adammr odpovědí: 13 změna:

Zdravim chci se zeptat máte někdo zkušnosti s Passatem 1.6 74kw?Jakou to má spotřebu?Je normální že když natankuju třeba za 500,- což je nějakech 16l že najedu okolo 80km?Nebo je něco špatně?Jezdim celkem na spotřebu takže max do 100km/h s lehkou nohou.Přijde mi to celkem dost.Samozřejmě vim že tyhle motory mají větší spotřebu ale aby to žralo tolik?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mire*
hodnocení

1x

Pokud jste pořádně nezměřil spotřebu, tak se můžete dohadovat o čemkoli. Nelze soudit podle několika neuplných tankování, nikdy nevíte kolik ještě zbývalo v nádrži. Tankovat za "500"" nebo "skoro plná nádrž" - co z toho chcete vyvozovat? Nejprve natankujte PLNOU a až to projedete tak zase PLNOU, nejlépe u stejného čerpadla a hned budete mít pořádné údaje. A od toho se potom může odvíjet další uvažování.

adammr
hodnocení

Tak natankoval sem za 500,- což je 16.02l najel sem 80km až do uplného konce,tzn že už auto chcíplo jelikož nemělo benzín.Spotřeba tedy vychazí na nějakých 20l/100km což mi přijde moc.Tankoval sem několikrát téměř plnou nádrž a vždy se spotřeba pohybovala okolo 19-20l/100km což mi uplně normální nepřijde.

Tak to nemas normalni. Mas to rozbite. Jebni to do servisu.

hodnocení

0x

Měřil jste to několikrát? Jedno měření se čtvrtkou nádrže nic neznamená.

adammr
hodnocení

Už asi po čtvrté,jednou s téměř plnou nádrží sem najel cca 300km,což mi přijde málo.Vim že tyhle motory žerou,ale někde sem čet že třeba 7-8l když se jede na spotřebu,samozřejmě že když to někdo honí a auto je furt v otáčkách že si veme určitě i víc,ale já s tim jezdim celkem v klidu a stejně si to veme dost.

hodnocení

0x
Pokud jezdis skakacky 2km sem a tam nebo furt v kolone tak to realne je.
Jinak spotreba bude kolem 7-8l/100km.
adammr
hodnocení

Prave ze ne,jezdim denne 50km,zadny popojizdky,ani kolony
satak
Žere to jak tank...
Citröen 1.4 za 500Kč cca 250km(70km-dálka,zbytek drbky do 15km)

hodnocení

0x

tipnul bych si problém, který při neřešení zapálí auto... doporučil bych servis, diagnostiku.. řídící jednotka může díky vadě podávat větší přísun paliva, to se nespálí a se smůlou zahoří až ve výfuku...

hodnocení

0x

Já mám taky,tento motor v opel astra g a spotřeba je kolem 7l na 100km.Jezdím trasu do práce 14 km tam a 14 km zpátky.Zkus vyčistit škrtící klapku a proměr lambda sondy. ;)

adammr
hodnocení

Já měl před tim octavii 1.6 74 kw combi a ta měla najeto skoro půl mega a spotřeba byla okolo těch 7-8l někdy i víc když sem chvátal,ted sem koupim toho Passata ten má najeto 180 000 poctivých a spotřeba tam je strašně velká,spustu lidí mi píše že je to normální ale mě teda spotřeba cca 18l/100km nepřijde normální:) Zkusim VAG a uvidim ale před nedávnem byl v serivisu a myslim že diagnostiku dělalali a nic neříkali tak nevim.

asd1

18 je hrozně moc, to ani nemusíš spotřebu měřit přesně (dolít plnou, ujet nějaké km, dolít plnou a spočítat spotřebu) a je jasný že tam je problém.

Začni kontrolou jestli to někde neteče ven ;), pak lambda sondou a čidlem teploty (špatné údaje pro ŘJ a bohatá směs) Bohatost směsi poznáš i podle vzhledu svíčky (barva elektrod a izolátoru)

Podle stylu jízdy by to mělo žrát 5 až 15L/100 km, průměr normální jízdy mezi městama kolem 7 max. 8, tj. na těch 18 litrů bys měl ujet 250 km

hodnocení

0x

Nie,nieje to normálne,auto na diagnostiku a zistiť chybu,auto by malo mať priemer okolo 8L.Možno chybná lambda sonda,no to sú len typy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]