Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorádio - zvuk

Od: slade912 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám dotaz.

Po osmi letech mi ve Fiestě odešlo autorádio, tak jsem si koupil nový.

Zapojil jsem ho správně, všechno je ok, ale když otáčím volume doprava, tak od 75% hlasitosti se mi kvalita zvuku výrazně snižuje, repro chrastí (origo v předních dveřích i přidané vzadu za sedačkama) a nedá se to poslouchat. Když si pohraju s EQ a stáhnu vejšky i basy, tak je to o trošku lepší, ale pořád na nic + nižší hlasitost a zvuk samozzřejmě taky horší.

Je nějaká obecná rada na co se zaměřit? Repráky, přepojit kabely...? Může na to mít vliv už starší autobaterka? Jak z toho můžu vytáhnout kvalitní zvuk při vyšší hlasitosti?

Díky :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Popis vypadá na přebuzený repráky. Buď má nové rádio výkon větší než dokážou repráky zpracovat, nebo, což je i pravděpodobnější mají nižší impendanci (vnitřní odpor) Dneska se většinou požívají osmi a více ohmové repro ale dřív nebyly výjimkou repráky čtyřohmové. Použití repro s nižší impendancí by teoreticky mohlo způsobit i poškození koncového zesilovače. Naštěstí se už dneska prakticky neprodávají rádia kde by výkonový zesilovač neměl pojistku proti přetížení.

hodnocení

0x

O jaké rádio se jedná? O jaké reproduktory se jedná?

prazskejpepik*
hodnocení

0x

jestli chceš poslouchat kvalitně hudbu a nahlas, tak ne ve Fiestě a když, tak kvalitní kabeláž, kvalitní repro (dávám přednost komponentnímu) a kvalitní vytlumení karoserie. další věc je kvalita nahrávky

mkat*
hodnocení

0x

Tiež by som sa pozrel na repráky.Alebo možno stačí keď si pozrieš dokumentáciu k starénu a novému rádiu.Myslím že to nové bude na vyšší výkon.Potom pomôže už len repráky vymeniť,alebo rádio používať na polovičný výkon.

hodnocení

0x

Ješte můžeš zkusit na autorádiu,zapnout mono zvuk.Co máš za autorádio?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]